Rețeta „Pasteis de Nata”. Un preparat portughez delicios
Publicat pe 06.05.2022 la 22:21 Actualizat pe 06.05.2022 la 22:21
Vine weekend-ul și ai aflat că ai musafiri, iar tu nu ai idee ce să le pregătești. Ei bine, noi te scăpăm de problemă și îți prezentăm rețeta „Pasteis de Nata”. Cu siguranță ai aceste ingrediente în casă, iar gustul îți va surprinde prietenii pofticioși.
- Rețeta portugheză „Pasteis de Nata”
- Un preparat delicios pentru weekend
Rețeta portugheză „Pasteis de Nata” este cel mai popular și delicios desert din Portugalia. În anul 2011 a câștigat un titlu pentru una dintre cele șapte minuni ale gastronomiei portugheze. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Ingrediente:
-2 foi de foietaj
-500 gr de smântână lichidă
-200 gr de zahăr
-7 gălbenușuri
-coaja de la o jumătate de lămâie
-1 lingură de amidon
-1 bețișor de scorțișoară
-opțional scorțișoară măcinată
Mod de preparare:
Amestecați într-o cratiță smântâna, amidonul, gălbenușurile și zahărul, apoi gătiți totul la foc mic spre mediu. Adăugați coaja de la lămâie și bețișorul de scorțișoară, apoi amestecați până începe să fiarbă. Stingeți focul și înlăturați bețișorul de scorțișoară și coaja de lămâie, după care acoperiți cratița cu o folie alimentară. După ce s-a răcit, dați la o parte folia și preîncălziți cuptorul la temperatura de 200 de grade Celsius. Întindeți foile de foietaj și decupați cercuri de aproximativ cinci centimetri, apoi așezați-le într-o formă de brioșe. Crema se adaugă în formele de brioșe cam pentru 80% din formă. Gătiți-le aproximativ 15-20 de minute la 200 de grade Celsius. Se servește rece alături de cafea.
Citește și: Prăjitură cu lichior de ciocolată. Rețeta pe gustul oricui