Rețetă rapidă de pâine pufoasă cu miere de albine! Este mult mai gustoasă decât cea din comerț

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 13.03.2025 la 13:50
Actualizat pe 13.03.2025 la 13:50
Cei mai mulți oameni cumpără pâinea din comerț, fără să știe cât de repede se gătește acasă! Este mult mai delicioasă, savuroasă și moale. Iată o rețetă de pâine de casă cu miere de albine, gata în maxim 15 minute! Te vei bucura de ea câteva zile!

Rețetă ușoară de pâine de casă.
Profimedia
- Cum gătești acasă cea mai delicioasă pâine de casă
- Este fragedă și moale
Știm cu toții cât de delicioasă este pâinea de casă, comparativ cu cea din comerț. Te costă mult mai puțin să o gătești și este foarte delicioasă. De asemenea, rețeta este versatilă și poți să adaugi ingrediente după propriul plac.
Rețetă de pâine de casă cu miere de albine, fragedă și delicioasă
Pâinea de casă este cu adevărat savuroasă și o poți găti foarte repede. Tot ce trebuie să faci este să amesteci toate ingredientele pentru a forma un aluat, iar mai apoi să o coci la cuptor. Există și cîteva secrete care te ajută să obții o pâine crocantă la exterior și moale la interior. Mirosul de pâine caldă din casa ta te va cuceri!
Ingrediente
- 1 ou
- 5 grame de sare
- 40 de grame de miere de albine
- 15 ml de ulei de măsline
- 250 de grame de iaurt
- 250 de grame de făină
- 50 de ml de apă
- 8 grame de drojdie
Cum gătești pâine de casă cu miere de albine
Pâinea se gătește foarte ușor. Primul pas este să pregătești un bol mare unde să cerni făina. Separat se bate oul și se adaugă peste făină. Tot separat se amestecă iaurtul cu mierea, sarea și drojdia. După ce s-au omogenizat ingredientele se toarnă în compoziție. Cu mâna se formează aluatul, se acoperă și se lasă la crescut.
După ce a crescut suficient se scoate din bol și se mai frământă câteva minute cu făină. Se formează fie chifle, fie două franzele și se asează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se mai lasă câteva minute să stea, apoi se unge aluatul cu ulei și se pudrează cu zahăr pe deasupra. Se crestează pe deasupra și se bagă la cuptor la 180 de grade, până se rumenește.
Citește și: Rețetă de pâine fără făină! Cum o poți prepara rapid în casă. A devenit virală pe internet