Rețetă tradițională de borș de miel. Un preparat delicios pentru masa de Paște
Publicat pe 08.04.2023 la 19:19 Actualizat pe 08.04.2023 la 19:19
Paștele se apropie cu pași repezi, astfel că în acest weekend este Paștele catolic, iar weekendul viitor este cel ortodox. Pentru această sărbătoare v-am pregătit cea mai simplă și delicioasă rețetă de borș de miel. Este un preparat tradițional, care nu ar trebui să lipsească de pe masa ta de sărbătoare. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar vezi și care este modul de preparare!
- Rețetă tradițională de borș de miel
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta tradițională de borș de miel este cu adevărat delicioasă, dar și ușor de preparat. Este mâncarea care nu trebuie să-ți lipsească de pe masa de Paște. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat gustos!
Rețetă tradițională de borș de miel
Ingrediente:
-1 kg de oase de miel, coaste sau un cap și câteva oase de miel
-1 ceapă uscată
-2-3 cepe verzi
-1 morcov
-1 ardei gras mic
-100 gr de țelină rădăcină
-păstârnac sau rădăcină de pătrunjel
-2 linguri de orez
-sare
-1 vârf de ardei iute
-1 legătură de lobodă
-1 legătură de leuștean
-borș
Mod de preparare:
Se pun la fiert oasele de miel cu o linguriță de sare. Când apa a început să clocotească se mai lasă cinci minute, după care se adună spuma lăsată de oase și se aruncă apa. Se clătesc foarte bine oasele de miel și se mai pun o dată la fiert. Se lasă la fiert pentru aproximativ jumătate de oră, după care se oprește focul.
Ceapa, morcovul, țelina, păstârnacul și ardeiul se curăță foarte bine și se taie cubulețe. Se pun peste carnea de miel și se lasă la fiert, după care se adaugă și ardeiul iute.
Se lasă toate ingredientele la fiert, iar când au fiert legumele se adaugă orezul și se mai lasă pe foc. Când a fiert și orezul se pune sare, după care se adaugă și borșul. Se mai completează cu apă și se lasă să dea în clocot. După ce a dat de trei ori în clocot se oprește borșul de miel și se lasă la răcit, cu un capac deasupra. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de chec cu portocale si cacao. Un preparat special pentru masa de Paște