Rețetă vareniki cu cireșe. Un preparat ucrainean foarte gustos
Publicat pe 05.04.2022 la 15:50 Actualizat pe 05.04.2022 la 15:50
Ai cireșe în casă și nu ști ce desert delicios să pregătești cu ele? Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm o rețetă de vareniki cu cireșe. Acest preparat este un desert ucrainean foarte gustos. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
- Rețetă vareniki cu cireșe
- Un preparat ucrainean foarte gustos
Rețeta vareniki cu cireșe este un preparat de găluște din aluat care conține diferite umpluturi. Acest desert se servește cu unt, margarină, sos de fructe sau smântână. De asemenea, ele pot avea în compoziție carne tocantă, cartofi, ciuperci, varză sau brânză. Vei rămâne uimit când vei gusta pentru prima dată vareniki! Acest preparat este gata în doar o oră!
Ingrediente:
-350 g făină
-200 ml apă
-jumătate de linguriță de sare
-1 lingură de ulei
-o cană cu cireșe
-5 linguri de zahăr
Pentru sosul de cireșe:
-jumătate de cană de cireșe
-oțet de mere
-2 linguri zahăr
-60 ml apă
Mod de preparare:
Se cerne făina, se adaugă sarea și se amestecă. Treptat se adaugă apa și uleiul, amestecându-se până se formează aluatul și se frământă până se obține un aluat elastic. Se formează o bilă de aluat, se acoperă cu un prosop curat și se lasă să se odihnească jumătate de oră la o temperatură călduroasă. După ce a trecut jumătate de oră se frământă timp de aproximativ două minute.
Se întinde o foaie cu ajutorul unei forme rotunde sau a unui pahar și se decupează ușor niște cercuri de aluat. Se spală cireșele, se scot sâmburii și se taie în jumătăți. Pe fiecare cerc de aluat se adaugă câte trei jumătăți de cireșe și se presară puțin zahăr deasupra. Cercurile de aluat se împăturesc, formându-se o semilună. Se lipesc bine capetele pentru a nu ieși afară cireașa.
Pentru a pregăti vareniki se fierbe apa cu puțină sare. Când ajunge aproape de fierbere se pun găluștele cu cireșe. Acestea sunt gata când se ridică la suprafața oalei. Pentru a realiza sosul pentru vareniki se scot sâmburii cireșelor, punând fructele într-o cratiță. Se adaugă zahărul, apa și un pic de oțet de mere și se fierbe sosul de cireșe timp de aproximativ zece minute, amestecând constant. Sosul se pasează la blender, iar acest desert se servește împreună cu sosul de cireșe.
Citește și: Rețetă gogoși pusofase de post. Un desert ideal pentru această perioadă