REŢETA ZILEI: Cordon bleu de pui
Publicat pe 01.10.2018 la 15:55 Actualizat pe 03.10.2018 la 00:48
O nouă săptămână a început iar tu te gândeşti deja ce să mai găteşti? Astăzi îţi propunem un preparat delicios, iubit de copii şi uşor de făcut. E momentul să-ţi surprinzi familia cu o reţetă de peste ocean.
O nouă săptămână a început iar tu te gândeşti deja ce să mai găteşti? Astăzi îţi propunem un preparat delicios, iubit de copii şi uşor de făcut. E momentul să-ţi surprinzi familia cu o reţetă de peste ocean.
Ingrediente pentru cordon bleu de pui:
preparat
- 4 bucăţi de piept de pui
- 12-16 felii de salam
- 32 de felii subţiri de caşcaval
- 1 cană de făină
- 2 ouă
- sare şi piper
- ulei
- o cană de pesmet
sos
- 3 linguriţe de unt
- 1 linguriţă de praf de usturoi
- 2 căni de lapte
- sare şi piper
- 2 linguriţe de musţar
- 1/3 cană de parmezan
Mod de preparare cordon bleu de pui:
1. Taie transversal fiecare piept de pui şi adaugă sare şi piper după gust.
2. Aranjează feliile de caşcaval pe fiecare bucată de pui, iar peste caşcaval, feliile de salam. Pune apoi încă un rând de caşcaval peste feliile de salam. Rulează fiecare bucată de piept de pui de la exterior şi pune-le în frigider pentru 30 de minute.
3. Când sunt gata de pus în cuptor, adaugă ulei în tavă şi pregăteşte făina, ouăle şi pesmetul.
4. Trece rulourile în făină complet, apoi adaugă ouăle bătute bine peste rulouri şi în final, pesmetul. Lasă preparatul la cuptor până obţii culoarea maroniu-auriu.
5. Pentru sos, topeşte untul şi adaugă usturoiul şi făina. Pune-le pe foc pentru 2 minute şi adaugă laptele, muştarul şi parmezanul, în această ordine. Adaugă sare şi piper după gust şi amestecă până obţii un sos omogen.
Cheamă familia la masă şi... poftă bună!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.O.