REŢETA ZILEI: Pui crispy cu sos de portocale, perfect pentru o zi de duminică
Publicat pe 30.09.2018 la 14:47 Actualizat pe 30.09.2018 la 15:23
Vrei să mânânci ceva gustos dar nu ai timp? E o nouă zi, iar noi avem o idee delicioasă! Îţi propunem o reteţă uşoară şi cu care te vei mândri. În plus, s-ar putea să ai deja în bucătărie ingredientele necesare.
Vrei să mânânci ceva gustos dar nu ai timp? E o nouă zi, iar noi avem o idee delicioasă! Îţi propunem o reteţă uşoară şi cu care te vei mândri. În plus, s-ar putea să ai deja în bucătărie ingredientele necesare.
Este vorba de pui crispy cu sos de portocale. Acest preparat este unul dintre cele mai populare mâncăruri chinezeşti şi deseori, pe gustul întregii familii.
Ingrediente pentru puiul crispy cu sos de portocale:
- Pui fără os şi piele
- 1 linguriţă de sare
- 1 linguriţă de piper
- 1/2 cană cu amidon de porumb
- 1 cană de făină
- 1 ou
- ulei
- 1 cană de apă
- ¼ cană de suc de portocale
- 2 linguriţe de usturoi tocat
- 1/2 cană de zahăr brun
- 2 linguriţe de coji de portocale
Mod de preparare:
1. Într-un castron mediu-mare, amestecați împreună amidon de porumb, făină, sare şi piper. Adăugați oul, uleiul și apa.
2. Apoi adăugați cuburile de pui la amestec și lăsaţi timp de 30-60 minute în frigider.
3. Încălziți uleiul la 350 ° F într-o cratiță de dimensiuni medii. Se adaugă cuburile de pui marinate în loturi și se prăjesc pentru aproximativ 5 minute, până devin maro auriu. Scoateți și scurgeți uleiul. Puneţi-le pe o hârtie şi acoperiți cu folie de aluminiu.
4. Într-un castron mic, amestecați împreună suc de portocale, sos de soia, oțet, zahăr brun și coji de portocale. Încălziți o tigaie și adăugați ulei. Apoi adăugați usturoi și se amestecă pentru câteva secunde.
5. Se adaugă amestecul. Amestecați amidonul de porumb și apa într-un vas separat și apoi adăugați amestecul în tigaie pentru a îngroșa sosul, aproximativ 5 minute. Sosul se va transforma într-o glazură lucioasă.
Puneţi apoi peste bucăţile crocante de pui glazura lucioasă şi.. Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.O.