REŢETA ZILEI: Paste alla Genovose cu ceapă şi carne de vită! Sosul, un adevărat deliciu
Publicat pe 26.11.2018 la 09:00 Actualizat pe 26.11.2018 la 09:15
Deşi nu vei petrece doar 30 de minute în bucătărie, cu siguranţă vei mânca cele mai bune paste! Pastele alla Genovese sunt un adevărat deliciu şi o masă pe care nu o vei uita prea curând. Dacă obţii un sos de carne şi ceapă fin, vei gusta dintr-o specialitate napoletană, făcută ca în centrul Italiei!
Deşi nu vei petrece doar 30 de minute în bucătărie, cu siguranţă vei mânca cele mai bune paste! Pastele alla Genovese sunt un adevărat deliciu şi o masă pe care nu o vei uita prea curând. Dacă obţii un sos de carne şi ceapă fin, vei gusta dintr-o specialitate napoletană, făcută ca în centrul Italiei!
Ingrediente paste alla Genovese:
- 1 lingură ulei de măsline
- 180 g pancetta/bacon
- 1,2 kg antricot de vită
- 2 tije de ţelină
- 2 morcovi
- 1 lingură pasta de tomate
- 200 ml vin alb
- 1 kg ceapă galbenă
- 1 frunză de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare paste alla Genovese:
Curaţă şi toacă ceapa cubuleţe. Într-o cratiţă cât mai încapatoare, încinge o lingură de ulei şi prăjeşte pancetta sau baconul până se rumeneşte bine. Scoate pancetta din grasimea rezultată şi pune carnea de vită tăiată bucăţi în grăsimea încinsă, apoi presară sare deasupra. Amestecă pentru 12-15 minute, până ce carne se rumeneşte. Adaugă în cratiţă ţelina şi morcovul tăiate cubuleţe, pancetta rumenită, sare si piper. Amestecă pentru 5-7 minute la foc mediu. Adaugă pasta de tomate, frunza de dafin şi vinul. Amesteca din nou pentru 5-7 minute, apoi adaugă ceapa tocată. Pune capacul cratiţei şi las-o la foc mediu pentru 30 de minute.
După cele 30 de minute, amestecă şi adaugă restul de ceapă, apoi pune din nou capacul pentru alte 30 de minute. După o oră de gătit, redu focul la minim, dă capacul la o parte şi amestecă. Lasă cratiţa la foc mic pentru 8 ore, întrerupte periodic de amestecare şi de completare cu apa sau supa concentrată, cand nivelul scade. Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi strecoară-le, apoi adu-le la foc împreună cu sosul pentru 2-3 minute. Serveşte pastele presarate cu pătrunjel şi parmezan.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.O.