REŢETA ZILEI: Paste Arrabbiata, gata în doar jumătate de oră
Publicat pe 23.11.2018 la 09:20 Actualizat pe 23.11.2018 la 09:31
Dacă te-ai săturat de reţetele banale, e timpul să încerci pastele Arrabbiata! Reţeta este foarte uşoară şi rapidă, iar rezultatul un adevărat deliciu! Pastele Arrabbiata se pregătesc din câteva ingrediente, iar modul de preparare nu o să-ţi dea bătăi de cap.
Dacă te-ai săturat de reţetele banale, e timpul să încerci pastele Arrabbiata! Reţeta este foarte uşoară şi rapidă, iar rezultatul un adevărat deliciu! Pastele Arrabbiata se pregătesc din câteva ingrediente, iar modul de preparare nu o să-ţi dea bătăi de cap.
Ingrediente necesare pentru paste Arrabbiata:
- 400 g paste
- 4 linguri ulei masline
- 4 bucăţi ardei iute
- 4 căţei usturoi
- coaja unei lămâi
- 50 ml vodcă
- o conservă roşii în bulion (400 g)
- 2 bucăţi anşoa
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 2 linguri parmezan ras
- 3 linguri pătrunjel tocat
- sare
Mod de preparare paste Arrabbiata:
Pune apa la fiert cu un praf generos de sare, iar când clocoteşte, adaugă pastele şi fierbe-le pentru 7-8 minute. Încinge 4-5 linguri de ulei de măsline şi frige ardeii iuti tăiaţi şi curăţaţi de seminţe. Adaugă usturoiul mărunţit şi lasă ingredientele la foc mediu pentru 1-2 minute. Stinge ingredientele cu vodcă şi lasă cratiţa pe foc până ce alcoolul se evaporă. Adaugă conserva de roşii şi lasă sosul Arrabiata la fiert pentru 7-10 minute, până ce roşiile se destramă uşor. Potriveşte de sare şi adaugă pastele. Agită bine preparatul, adaugă pătrunjelul tocat mărunt, zeama de lămâie, parmezanul şi 1-2 linguri de ulei de masline. Serveşte pastele Arrabiata cu înca puţin parmezan ras deasupra. Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.O.