REŢETA ZILEI: Paste Arrabbiata, gata în doar jumătate de oră

Paste Arrabiata, un adevărat deliciu © tastesbetterfromscratch.com

Dacă te-ai săturat de reţetele banale, e timpul să încerci pastele Arrabbiata! Reţeta este foarte uşoară şi rapidă, iar rezultatul un adevărat deliciu! Pastele Arrabbiata se pregătesc din câteva ingrediente, iar modul de preparare nu o să-ţi dea bătăi de cap. 

Ingrediente necesare pentru paste Arrabbiata:

  • 400 g paste
  • 4 linguri ulei masline
  • 4 bucăţi ardei iute
  • 4 căţei usturoi 
  • coaja unei lămâi 
  • 50 ml vodcă
  • o conservă roşii în bulion (400 g) 
  • 2 bucăţi anşoa 
  • 1 lingură zeamă de lămâie 
  • 2 linguri parmezan ras 
  • 3 linguri pătrunjel tocat 
  • sare

Mod de preparare paste Arrabbiata:

Pune apa la fiert cu un praf generos de sare, iar când clocoteşte, adaugă pastele şi fierbe-le pentru 7-8 minute. Încinge 4-5 linguri de ulei de măsline şi frige ardeii iuti tăiaţi şi curăţaţi de seminţe. Adaugă usturoiul mărunţit şi lasă ingredientele la foc mediu pentru 1-2 minute. Stinge ingredientele cu vodcă şi lasă cratiţa pe foc până ce alcoolul se evaporă. Adaugă conserva de roşii şi lasă sosul Arrabiata la fiert pentru 7-10 minute, până ce roşiile se destramă uşor. Potriveşte de sare şi adaugă pastele. Agită bine preparatul, adaugă pătrunjelul tocat mărunt, zeama de lămâie, parmezanul şi 1-2 linguri de ulei de masline. Serveşte pastele Arrabiata cu înca puţin parmezan ras deasupra. Poftă bună!

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro