REŢETE pentru copii: Purceluşi din aluat
Publicat pe 16.03.2019 la 13:20 Actualizat pe 16.03.2019 la 13:28
Dacă vreţi să le pregătiţi copiilor ceva special, ei bine... avem soluţia! Purceluşii din aluat pot fi desertul preferat al micuţului dumneavoastră, mai ales dacă are o vârstă fragedă. În plus, oricât de dificil ar părea, adevărul este altul! Reţeta este simplă şi rapidă.
Dacă vreţi să le pregătiţi copiilor ceva special, ei bine... avem soluţia! Purceluşii din aluat pot fi desertul preferat al micuţului dumneavoastră, mai ales dacă are o vârstă fragedă. În plus, oricât de dificil ar părea, adevărul este altul! Reţeta este simplă şi rapidă.
Ingrediente purceluşi din aluat:
- 270 ml apă călduță
- 1 pachet drojdie uscată
- 1 linguriță zahăr
- 450 gr făină albă
- 1-2 lingurițe sare
- boabe de piper
- frunze de rozmarin
Mod de preparare purceluşi din aluat:
Se frământă un aluat elastic din ingredientele de aluat. Se întinde o foaie subțire. Cu un pahar se decupează capul purcelușilor. Cu un capac de sticlă de plastic se decupează nasul și urechile. Pentru nas: se iau discuri mici, se fac două santulete cu un cuțit ascuțit și se așează în ele câte o frunză de rozmarin. Pentru urechi: se taie discuri mici în 4.
Asamblarea: pe un disc mare se așează nasul și urechile. Pentru a se lipi mai bine, umeziți zonele unde lipiți cu puțină apă. Puneți boabele de piper pe post de ochi.
Puneți porcușorii astfel asamblaţi pe tavă de copt și dați la cuptor la 220C pentru 15 minute. Poftă bună!
A.O.