REŢETE cu peşte: Somon în pergament
Publicat pe 07.02.2019 la 17:00 Actualizat pe 07.02.2019 la 17:07
Dacă vrei să găteşti ceva inedit, ei bine, somonul în pergament este cu adevărat o alegere bună! Sosul delicios lăsat de somon, spancul, roşii care se amestecă cu untul aromat şi mirosul de lămâie îţi duc papilele gustative într-o lume cu adevărat spectaculoasă! În plus, e foarte uşor de pregătit!
Dacă vrei să găteşti ceva inedit, ei bine, somonul în pergament este cu adevărat o alegere bună! Sosul delicios lăsat de somon, spancul, roşii care se amestecă cu untul aromat şi mirosul de lămâie îţi duc papilele gustative într-o lume cu adevărat spectaculoasă! În plus, e foarte uşor de pregătit!
Ingrediente somon în pergament:
- 4 file-uri de somon (a câte 200 gr fiecare)
- 200 gr spanac baby
- 12 roșii cherry
- 1 lămâie
- 50 gr unt
- 2 fire mărar
- sare
- piper negru
Mod de preparare somon în pergament:
În robot se mixează untul cu mărarul tocat și coajă rasă de la 1/2 lămâie. Se împarte amestecul în patru. Se taie 4 hărții de copt. Spre o margine se așează spanacul. Deasupra se pune câte un file de somon. Se pun bucățele de unt peste somon, având grijă să puneți câteva și pe margine, în zona cu spanac.
Se taie roșiile în două și se așează câte 6 jumătăți în jurul peștelui. Se presară sare și piper negru proaspăt răşnit peste tot, inclusiv pe spanac. Se taie lămâia felii subțiri și se așează câte 2 deasupra peștelui, peste unt.
Se închide pachetul și apoi începând dintr-un capăt se sigilează marginile, răsucindu-le. Se așează pachetele în tavă cuptorului. Se coc la 190C tmp de 15 minute.Se așează pachetele pe farfurii. Se deschid cu grijă, tăind pachetul pe centru. Se servește imediat. Poftă bună!
A.O.