Rețete tradiționale pentru Revelion. Deserturile care nu trebuie să lipsească de pe masă în noaptea dintre ani
Publicat pe 29.12.2023 la 08:34 Actualizat pe 29.12.2023 la 08:34
Dacă Crăciunul a trecut, cei mai mulți se gândesc acum la noaptea dintre ani, un eveniment mult așteptat încă din primele zile ale lunii decembrie. Ei bine, pentru că ne mai despart doar câteva zile de anul 2024, gospodinele au trecut la treabă și au început deja să își planifice lista cu ingredientele pe care le au de cumpărat pentru a prepara deliciile cu care își vor întâmpină invitații. Iată trei rețete de deserturi cu care ii vei da pe spate pe cei dragi!
- Rețete tradiționale pentru Revelion
- Deserturile care nu trebuie să lipsească de pe masă în noaptea dintre ani
Deserturile sunt nelipsite de pe masa de sărbători, iar ele ocupă un loc special la petrecerile din noaptea dintre ani. De această dată, îți punem la dispoziție trei preparate cu care sigur îi vei da pe spate până și pe cei mai pretențioși invitați.
Rețete tradiționale pentru Revelion
În acest articol ți-am pus la dispoziție două rețete cu care vei face senzație în noaptea dintre ani.
1. Tarta cu ricotta
Ingrediente
- 200 gr făină integrală;
- 100 grame de unt rece tăiat cubulețe;
- 1 ou;
- 1 praf de sare;
- green sugar sau eritritol pentru îndulcire, după preferință,;
- coaja rasă de lămâie și de portocală bio.
Ingrediente pentru umplutură
- 400 gr de ricotta;
- scorțișoară și vanilie;
- fructe de pădure congelate sau proaspete.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de tartă cu ricotta, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să pui într-un castron toate ingredientele pentru aluatul de tartă, pe care le vei amesteca bine până când se formează un aluat compact și nisipos.
În cazul în care ți se pare că nu se leagă, adaugă două linguri de lapte și amestecă în continuare. Ține minte că, înainte de a băga la cuptor compoziția, păstreaz-o timp aproximativ 30 de minute la rece.
Totodată, înainte de a băga compoziția la cuptor, pune pe suprafața aluatului o coală de hârtie de copt peste care se pun „greutăți” – boabe de fasole uscată sau biluțe speciale din ceramică, pentru a presă aluatul și pentru a nu-i permite să se umfle inestetic la copt.
Apoi, după ce blatul este gata, dar și după ce s-a răcit în totalitate, umple cu crema formată din ricotta și decorează cu fructe.
2. Prăjitură rapidă cu cacao
Ingrediente
- 1 cană de făină albă;
1 cană de zahăr;
1/2 cană pudră de cacao;
1/2 linguriță de praf de copt;
1/4 linguriță de sare;
3/4 de cană de lapte;
- 1/4 de cană de ulei;
- 1 linguriță esență de vanilie;
- 1 ou mare.
Pentru decor
- 1 tub de frișcă vegetală (spray)/înghețată de vanilie;
- pudră de cacao;
- zmeură.
Mod de preparare
Primul lucrur pe care trebuie să îl faci pentru a prepara această rețetă de prăjitură rapidă cu cacao, este să încingi cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, într-o tavă pune o bucată de hârtie de copt (de 20X20 cm), lăsându-i marginile în afară.
Separat, într-un castron adaugă făina, zahărul, pudra de cacao, praful de copt și sare și tot aici pune și uleiul, laptele și esența de vanilie, pe acre le vei amestecă bine. În timpul în care mixezi aceste ingrediente, nu uita să adaugi și oul.
După aceea, amestecul rezultat va fi pus în tavă și introdus la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. După ce preparatul este gata, scoate prăjitura din cuptor și las-o la răcit aproximativ 10 minute, iar după ce se răcește, poți să o porționezi, să o pudrezi cu cacao și să o servești cu puțină înghețată de vanilie și cu zmeură.