Salată de dovlecei cu iaurt grecesc. Rețetă simplă și rapidă
Publicat pe 09.07.2023 la 12:18 Actualizat pe 09.07.2023 la 12:18
Vrei să îi surprinzi pe oamenii dragi din viața ta cu un preparat delicios, dar chiar nu mai știi ce să mai gătești? Noi îți prezentăm cea mai simplă și rapidă rețetă de salată de dovlecei cu iaurt grecesc. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Rețetă de salată de dovlecei cu iaurt grecesc
- Ingrediente și mod de preparare
Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas, dacă vrei să faci și tu această rețetă. Este important de precizat faptul că nu vei pierde foarte mult timp în bucătărie. Tot ce trebuie să știi când vine vorba de această salată.
Rețetă de salată de dovlecei cu iaurt grecesc
Ingrediente
- 300 de grame de iaurt grecesc
- doi căței de usturoi
- 5 linguri de zeamă de lămâie
- o legătură de pătrunjel
- sare
- piper
- 4 dovlecei
- o ceapă jumate
- 6 linguri de ulei de măsline
Modul de preparare
Începeți prin a spăla bine dovleceii. Apoi, taiați-i în cubulețe de dimensiuni potrivite. Curățați o ceapă și tocați-o mărunt. Într-o tigaie încăpătoare, adăugați o lingură de ulei și încălziți pe foc mediu. Presărați un praf de sare deasupra cepei tocate și căliți-o până devine sticloasă.
Adăugați cubulețele de dovlecei în tigaie și creșteți puțin focul pentru a permite evaporarea rapidă a apei conținute de dovlecei. Căliți dovleceii timp de 10-15 minute, întorcându-i frecvent în tigaie, până scad în volum și nu mai lasă atâta apă.
Transferați dovleceii căliți într-o sită și lăsați-i să se răcească, permitând în același timp scurgerea excesului de lichid. Într-un bol separat, pregătiți dressingul pentru salată. Tăiați câțiva căței de usturoi felii subțiri și presărați peste ei jumătate de linguriță de sare grunjoasă. Zdrobiți usturoiul cu ajutorul unui pistil până se formează o pastă. Adăugați treptat celelalte 3 linguri de ulei de măsline, picătură cu picătură, amestecând energic pentru a obține o pastă omogenă.
Adăugați iaurtul grecesc în pasta de usturoi și amestecați bine. Puteți adăuga și puțină zeamă de lămâie și, opțional, coajă de lămâie proaspăt rasă pentru un plus de aromă. Puneți dovleceii răciți într-un castron și adăugați dressingul de iaurt și usturoi. Adăugați și felii subțiri de ridichi și pătrunjel tocat.
Trebuie să adăugați sare și piper după gust. Pentru o aromă și prospețime maximă, recomandăm să lăsați salata la frigider cel puțin 30 de minute, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu pere și piersici. Cum trebuie să procedezi, pas cu pas