Sos de smântănă cu mărar răcoritor și perfect pentru vară. Rețeta e simplă
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 07.07.2024 la 11:03
Actualizat pe 07.07.2024 la 11:03
Află din rândurile de mai jos cum poți prepara un sos de smântână cu mărar răcoritor și perfect pentru vară, proaspăt și aromat, perfect pentru somon, legume sau pentru a fi folosit ca dip. Ai nevoie de doar câteva ingrediente simple și va fi gata în mai puțin de cinci minute.
- Rețetă sos de smântână cu mărar
- La ce se poate servi sosul de smântână
Un sos de smântână cu mărar proaspăt și aromat este perfect pentru somon, legume și nu numai. Făcut cu mărar proaspăt și lămâie, acesta va fi un plus atât de gustos pentru masa de vară.
Cum să prepari sosul de smântănă cu mărar răcoritor și perfect pentru vară
Ingediente:
- Mărar proaspăt - poți folosi și mărar uscat la nevoie, însă mărarul proaspăt este recomandat
- Lămâie - un strop mic de suc proaspăt de lămâie și puțină coajă de lămâie adaugă o strălucire frumoasă!
- Smântână acră sau iaurt gras - dacă folosești iaurt, amestecă-l cu puțin ulei de măsline - 1-2 lingurițe
- Maioneză sau maioneză vegană
- Usturoi (opțional) - adăugă un cățel de usturoi
- Sare și piper - adaugă după gust
Mod de preparare:
Sosul de smântână cu mărar este atât de simplu de făcut! Doar pune ingredientele într-un bol mic și amestecă.
Amestecă smântâna (sau iaurtul grecesc), maioneza și usturoiul într-un bol mic sau într-un vas până vei obține o compoziție omogenă. Dacă folosești iaurt, adaugă o linguriță sau două de ulei de măsline.
Adaugă mărarul proaspăt, piperul negru, coaja de lămâie și sucul de lămâie. Condimentează cu sare, dacă este necesar, și potrivește sucul proaspăt de lămâie după gust.
Sosul se păstrează până la 4 zile în frigider și vei dori să îl folosești cu orice, scrie feastingathome.com.
Citește și: De ce să nu mai pui smântână în ciorbă. Ingredientul secret care face preparatul mult mai gustos