Spaghete de dovlecei la tigaie. Rețeta numai bună pentru perioada de vară
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 06.07.2022 la 12:54
Actualizat pe 06.07.2022 la 12:54
Ți se întâmplă să nu mai știi ce să gătești câteodată, pe perioada verii, însă nu îți face griji, căci am pregătit rețeta ideală pentru tine și pentru întreaga familie. Spaghetele de dovlecei la tigaie sunt foarte ușor de preparat și nici nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Iată cum să le gătești, pas cu pas!
- Cum să faci spaghete de dovlecei
- Rețeta pas cu pas
- Preparat gustos pentru zilele de vară
Ingredientul principal și cel mai important, dovlecelul, este bogat în vitamina B6. Studiile au demonstrat că această vitamină poate ajuta la reglarea glicemiei și poate acționa împotriva diabetului.
Spaghete de dovlecei la tigaie
Dovlecelul este plin de multe vitamine, minerale și antioxidanți importanți. Are un conținut ridicat de fibre și un număr scăzut de calorii. Fibrele joacă un rol important în digestie. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cea mai delicioasă rețetă cu dovlecei!
Ingrediente:
- 1 dovlecel verde, crud
- sare
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 2 căței de usturoi
- 2-3 frunze de busuioc
- sare și piper
- fulgi de chili
Mod de preparare:
1. Dovlecelul se spală și apoi se transformă în spaghete cu ajutorul aparatului de spiralat.
2. Spaghetele de dovlecel se pun într-o sită și se dau cu sare, apoi se amestecă cu grijă. Uleiul de măsline se pune într-o tigaie și se lasă la încins. Se adaugă usturoiul curățat și feliat și frunzele de busuioc tocate.
3. Se amestecă câteva minute, se trece printr-o sită și se pune din nou în tigaie. Spaghetele de dovlecei se ”șterg” cu șervețele de bucătărie și apoi se pun direct în tigaie.
4. Se amestecă ușor, din nou și se lasă în tigaie aproximativ 15 minute. Se pot adăuga și creveți. De obicei se servesc presărate cu fulgi de chili.
Citește și: Cum faci gem de prune la cuptor. Rețete gustoase și simple