Truc genial pentru perișoare de post. Ies mai bune decât cele din carne
Publicat pe 17.02.2023 la 20:00 Actualizat pe 17.02.2023 la 20:00
Vrei să ții post ori îți dorești să mănânci cât mai sănătos, dar îți este poftă de o ciorbă de perișoare? Noi „venim” în ajutorul tăi și îți prezentăm un truc genial care îți va face preparatul mai bun decât de obicei, chiar dacă nu vei folosi carne. De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare.
- Truc pentru perișoare de post
- Rețetă simplă și delicioasă
Îți dorești să renunți la carne, dar totodată să îi surprinzi pe cei dragi cu o ciorbă de perișoare delicioasă? Noi îți prezentăm o rețetă simplă care îți va fi de mare ajutor. Tot ce trebuie să faci, pas cu pas.
Truc pentru perișoare de post
Probabil că multe gospodine nici nu se gândeau, însă tot ce trebuie să facă pentru a prepara o ciorbă la fel de bună și fără carne este să lase perișoarele câteva ore la uscat înainte de a începe să gătească.
Ține cont cu strictețe de toți pașii de mai jos, iar apoi nu îți mai rămâne decât să te bucuri de rezultate.
Ingrediente
- o țelină
- un morcov
- o ceapă
- o jumătate de linguriță de sare
- o linguriță de semințe de in
- o jumătate de linguriță de boia dulce
- o jumătate de cană de semințe de floarea-soarelui
- o jumătate de linguriță de oregano
Modul de preparare
Pentru început, este necesar să separăm semnințele de in și pe cele de floarea-soarelui într-o râșniță, după care le amestecăm într-un bol. Punem deasupra țelina rasă și morcovul ras, după ce le-am spălat și curățat bine înainte.
Următorul pas este unul foarte important. Tocăm ceapa cât mai mărunt și o punem peste legume, iar apoi adăugăm peste mirodeniile și sarea. Dacă nu vreți să folosiți condimente, ele pot fi înlocuite, într-o oarecare măsură, cu pătrunjelul verde.
Amestecăm bine compoziția până în momentul în care devine omogenă. Modelăm perișoarele și le punem într-o tavă. Le lăsăm câteva ore așa pentru a se usca, iar apoi le punem la fiert cu apă, după care sunt gata de servit. Poftă bună!
Citește și: De ce nu se lasă oala cu ciorbă fierbinte să se răcească pe aragaz. Greșeala pe care o fac multe gospodine