Sirop de tuse făcut în casă. Cu doar 3 ingrediente vei scăpa de răceală
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 09.01.2023 la 13:36
Actualizat pe 09.01.2023 la 13:36
Tusea reprezintă un simptom al răcelii și nu este deloc plăcut. Dacă te deranjează și nu vrei să apelezi la medicamentele pe care le găsești în farmacii, ai nevoie de doar trei ingrediente și îți poți face propriul tău sirop din alimente bio.
- Sirop de tuse făcut în casă
- Ai nevoie de doar 3 ingrediente
În ultima perioadă, românii se confruntă cu gripa și răceală, iar unitățile medicale devin tot mai aglomerate. Un nou virus a început să facă tot mai multe victime și nu rămâne decât să ne protejăm singuri.
Dacă aveți vreun simptom și nu doriți să ajungeți la medic sau la farmacie, există câteva remedii naturale pe care le puteți utiliza. Tusea se numără printre cel mai frecvent simptom care apare la răceală sau la gripă. Vă puteți prepara un sirop în propria locuință cu ajutorul a 3 ingrediente foarte ușor de găsit.
Sirop de tuse cu ridiche neagră
Tusea poate să devină deranjantă și nu este deloc plăcută pentru nimeni. Medicamentele sau siropurile găsite în farmacii nu își fac efectul în totalitate și poate că vreți să încercați ceva natural. Ridichea neagră are multiple proprietăți și vă va ajuta să scăpați de simptomele pe care nu vi le doriți.
În trecut, pentru a combate răceala, se folosea în mod frecvent ridichea. Ea ajuta și pentru tratarea bolilor biliare sau digestive. Se poate găsi atât în piață, cât și pe rafturile marilor magazine. Aici ar trebui să fiți atenți ca leguma să nu fie stropită cu chimicale și să fie cât mai bio.
Cum se prepară siropul de tuse
Pentru prepararea siropului de tuse ai nevoie de o ridiche neagră, 3 linguri de miere și o lingură de polen. Ridichea se spală bine, dar fără să o cureți de coajă. Se scobește la interior, chiar în mijloc, cu ajutorul unui cuțit. Miezul pe care l-ai scos îl poți consuma ca atare sau îl folosești în alte preparate.
Mierea și polenul se toarnă în scobitura pe care ai făcut-o și va sta la infuzat o zi, respectiv 24 de ore. După ce a trecut timpul, se consumă o linguriță de dimineața și una seara.
CITEȘTE ȘI: Ce alimente să consumi împotriva gripei și răcelii. Care sunt recomandările făcute de specialiști