Trucul care te ajută să scapi de gustul sărat al brânzei. Unde trebuie pusă pentru a fi bună de mâncat
Publicat pe 09.02.2024 la 10:40 Actualizat pe 26.03.2024 la 19:38
În cazul în care ai cumpărat brânză, iar acest aliment ți se pare că este mult prea sărată pentru preferințele tale, există o metodă bună prin care îi poți schimba gustul. EI bine, acest truc te va scăpa imediat de excesul de sare și rezultatul va fi un aliment perfect. Iată ce trbeuie să faci dacă brânza are un gust mult prea intens!
- Unde trebuie să pui brânza prea sărată
- Așa se va desăra rapid și va fi bună de mâncat
Brânza este un aliment ce se găsește peste tot în lume. Chiar dacă se știe că brânza conține o cantitate mare de grăsime, aceasta poate oferi unele beneficii surprinzătoare pentru sănătate.
Acest aliment este cunoscut nutriția care poate fi obținută, aceasta fiind diferită în funcție de tipul de brânză consumat, dar și de cantitate. Ei bine, nutrienții benefici prezenți în brânză includ: proteină, vitamina A, vitamina B-12, vitamina K, zinc, calciu, vitamina D.
Unde trebuie să pui brânza prea sărată, de fapt
Brânza se numără printre cele mai consumate alimente din întreaga lume. Acest produs alimentar poate fi o alegere delicioasă pentru mulți dintre noi, dar uneori, nivelul excesiv de sare poate afecta experiența.
În cazul în care și tu ai vrut să scapi de excesul de sare din brânza proaspăt achiziționată, există mai multe metode simple și eficiente pe care le poți folosi.
Astfel, dacă dorești să scapi rapid de sarea în exces din brânza ta, prima metodă la îndemână este să o ții în apă rece. Ei bine, acest truc implică simplă plasarea brânzei în apă rece, cu opțiunea de a tăia bucăți mai mici pentru a accelera procesul.
Totuși, ține minte că brânza ar trebui lăsată în apă rece peste noapte sau câteva zile, în funcție de nivelul de sărare pe care dorești să îl reduci, în timp ce după acest proces, este bine să păstrezi brânza la frigider pentru a menține prospețimea.
Alte trucuri cu care poți desăra brânza
În schimb, în cazul în care vrei o altă modalitate eficientă de a elimina excesul de sare din brânza, trebuie să știi că utilizarea unui amestec de apă și lapte dulce te va ajuta în acest sens.
Așadar, combină o cană de lapte dulce cu două căni de apă rece și așază brânza în acest lichid într-un castron, iar apoi lasă brânza acolo pentru câteva ore și apoi transferă castronul la frigider pentru a menține prospețimea și a accentua gustul delicat.
De asemenea, o altă variantă de desărare implică folosirea apei reci împreună cu felii de pâine și o picătură de oțet. Pune brânza și adaugă câteva felii de pâine într-un castron mai mare și adaugă apă rece. Vei observa că pâinea va absorbi sarea eliminată din brânză.
CITEȘTE ȘI: 5 trucuri simple pentru a tăia ceapa fără a mai lăcrima. Metodele pe care trebuie să le știe orice gospodină