Uleiul pe care să-l folosești în mâncare și crește speranța de viață. Mai sănătos decât cel de măsline
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 06.03.2023 la 12:19
Actualizat pe 06.03.2023 la 12:19
Uleiul nu lipsește din alimentație niciunui român și el trebuie să fie de cea mai bună calitate. Specialiștii au găsit un soi care este mult mai sănătos, plin de nutrienți și prelungește speranța de viață.
- Uleiul care prelungește viața datorită proprietăților sale
- Este mai sănătos decât uleiul de măsline
Uleiul este un alimente nelipsit din bucătăria unei gospodine, fiind folosit într-o mulțime de combinații. Există mai multe tipuri, iar unul dintre ele este mult mai sănătos, prelungește viața, dar nu este prea folosit.
Uleiul care prelungește viața
Uleiul de chia este mult mai sănătos decât cel de măsline sau chiar de avocado, despre care se cunosc beneficiile privind creșterea longevității.
Semințele de chia sunt un alimente important și conțin multe vitamine și minerale pentru întregul organism. Ele nu trebuie să fie neglijate, iar uleiul este plin de proprietăți pentru inimă, dar și antiinflamatorii. Conține un nivel mare de grăsimi omega-3 găsite în natură.
Uleiul de chia, sursă de omega-3
Uleiul de chia reprezintă o sursă de omega-3 esențială pentru întregul organism. O singură linguriță îți va oferi mai mult decât aportul stabilit.
Nutriționistul a menționat că uleiul de avocado sau uleiul extravirgin de măsline au un procent mai mic de ALA, fiind mult mai recomandat uleiul de chia.
Grăsimile sănătoase oferă o aromă delicioasă preparatelor dumneavoastră și sunt o sursă de energie ce ajută la flexibilizarea membranelor celulare și crește absorbția altor nutrienți, precum vitaminele A, E, D și K.
CITEȘTE ȘI: Uleiul de măsline este bun sau nu pentru prăjit? Ce spun specialiștii