Verdețuri de primăvară gustoase și sănătoase. Plantele pline de vitamine pe care să le consumi în luna martie
Publicat pe 24.02.2022 la 17:57 Actualizat pe 24.02.2022 la 17:57
Verdețuri de primăvară sunt pline de vitamine și se găsesc în foarte multe magazine odată cu venirea primăverii. Acestea sunt adevărate surse de sănătate, cu multe beneficii pentru organism. Nu ezita să îți iei doza de energie zilnică din ele și să îți creezi propriul stil de viață!
- Verdețuri de primăvara gustoase și primăvară
- Plantele pline de vitamine pe care să le consumi în luna martie
Verdețurile de primăvară conțin foarte multe vitamine și îți oferă o doză foarte mare de energie. Ele sunt foarte benefice pentru organism, iar dacă le vei consuma frecvent îți vei crea un stil de viață foarte sănătos.
Cele mai sănătoase verdețuri de primăvară și beneficiile lor
Leurda
Leurda este o plantă de primăvară delicioasă, cu foarte multe beneficii pentru organism. Ea poate fi folosită în numeroase rețete culinare sănătoase. Leurda seamănă cu usturoiul și nu doar la gust. Ea are mai multe proprietăți terapeutice decât usturoiul pentru organism.
Loboda
Frunzele de lobodă sunt bogate în vitamine și minerale, printre care se numără vitamina C, vitamina K, calciu, magneziu, fosfor, fier, zinc și seleniu. De asemenea, acestea sunt și o sursă importantă de proteine și fibre.
Spanacul
Spanacul este renumit atât pentru proprietățile sale, cât și pentru multiplele beneficii pe care le aduce organismului datorită aportului de vitamine și minerale. Are foarte multe vitamine și îți vei lua o doză foarte mare de energie din el.
Urzicile
Urzicile se găsesc în aproape toate zonele cultivate sau necultivate din grădini, păduri, izlazuri, prin tufișuri sau pe lângă șanțuri. Sunt plante care, în contact cu pielea, produc urticarie, inflamația însoțită de usturime și prurit intens. Dacă sunt culese și consumate corect, urzicile au foarte multe proprietăți miraculoase pentru organism.
Ceapa verde
Ceapa verde este una dintre cele mai apreciate verdețuri, în special primăvara și vara. Având multiple beneficii asupra organismului, ceapa verde se consumă în salate, dar și în alte multe rețete culinare apreciate.
Cum poți să consumi mai multe verdețuri de primăvară
Primăvara este un anotimp destul de cald, iar câteva salate răcoritoare din verdețuri îți vor da doza de energie zilnică, dar te vor ajuta și să ai un stil de viață sănătos. Dacă nu le poți mânca simple, le poți combina cu alt preparat pe gustul tău care este și el benefic pentru organism.
Citește și: Ciorbă de urzici pentru toate gusturile. Rețete simple și gustoase