Baclava cu nucă și foi de placintă. Rețeta turcească, pe placul tuturor
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 31.05.2022 la 22:18
Actualizat pe 31.05.2022 la 22:18
Trebuie să recunoaștem că baclavalele pot fi opțiunea perfectă pentru toți iubitorii de dulce. Am pregătit pentru tine cea mai simplă rețetă tradițional turcească de baclava cu nucă și foi de plăcintă. Cu siguranță este pe placul tuturor și nici nu trebuie să depui prea mult efort în bucătărie.
- Rețetă simplă și eficientă
- E gata într-un timp record
- Pentru întreaga ta familie
Dacă ai musafiri sau dacă pur și simplu dorești să îi surprinzi pe membri familiei tale, aceasta poate fi soluția perfectă!
Baclava cu nucă și foi de placintă
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cea mai delicioasă baclava cu nucă și foi de plăcintă!
Ingrediente:
- 16 foi subțiri de placintă
- 400 g miez de nucă măcinat
- 250 g unt
- Sirop:
- 600 ml apă
- 500 g zahăr tos fin
- 1 lămâie(doar zeama)
Mod de preparare:
Pentru început, se prepară siropul. Înainte de a fi turnat peste baclava, acesta trebuie răcit. Într-o cratiță se pune apă și zahăr, la foc mediu. Se fierbe circa un sfert de oră, până când zahărul este topit în totalitate.
Se stinge focul și se adaugă zeama de lămâie, apoi siropul se lasă la răcit. De asemenea, se topește untul și se lasă să se răcească. Se unge tava cu puțin unt topit și se poziționează prima foaie.
Prima foaie se unge cu unt și procedeul acesta se repetă până când se obține un strat de opt foi. Se pune nuca măcinată și se presează foarte bine. Peste acest strat se repetă procedeul cu celelalte opt foi.
Ultima foaie se unge cu untul care a rămas. Se taie baclavaua în cubulețe mici și se dă tava la cuptorul preîncălzit, la 180°C, pe a doua treaptă timp de aproximativ o jumătate de oră. Se toarnă siropul rece peste baclavaua fierbinte.
Se poate orna cu nucă măcinată sau fistic.
Citește și: Salam de biscuiți cu fructe uscate. Rețeta care îți aduce aminte copilărie