Care e cel mai bun orez pentru pilaf. Secretul pe care îl știu puține gospodine
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 27.02.2023 la 12:10
Actualizat pe 27.02.2023 la 12:10
Pentru cei mai mulți, pilaful poate părea un fel de mâncare fad, însă, dacă știi cum să îl gătești, va fi exact invers. Trebuie doar să știi cum să-l pregătești corect și ce combinații de arome să faci pentru a obține un gust desăvârșit. Care e cel mai bun orez pentru pilaf. Secretul pe care îl știu puține gospodine.
- Care e cel mai bun orez pentru pilaf
- Secretul pe care îl știu puține gospodine
Atunci când pregătești pilaf, ingredientele și condimentele se pot schimba, însă elementele de bază ale pilafului pufos și parfumat rămân aceleași. Care e cel mai bun orez pentru pilaf. Secretul pe care îl știu puține gospodine.
Există mai multe soiuri de orez, fiecare cu avantajele lui
Orezul este un element de bază în orice bucătărie și, pentru că are diferite forme, se pretează la un număr mare de rețete. După cum bine știți, fiecare tip de orez are propriul gust, textura și proprietăți unice care funcționează cel mai bine în diferite rețete.
Orezul Arborio este un orez cu bob mediu care este mai lat ca dimensiune și are un punct alb caracteristic în centrul bobului. Este numit după orașul Arborio din Valea Po a Italiei, unde este cultivat. Datorită conținutului ridicat de amidon al orezului Arborio, are o consistență ușor mestecată și lipicioasă și dezvoltă o textură cremoasă când este gătit.
Orezul Basmati - când sunt gătite, boabele de orez basmati sunt lungi, uscate și separate. Ele conferă o aromă și o aromă plăcută, de nucă, în orice fel de mâncare. Este comun în bucătăria indiană și asiatică, dar poate fi folosit într-o varietate de rețete aromate.
Orezul negru, cunoscut și sub numele de orez interzis, își ia culoarea din antociani, același antioxidant care se găsește în afine și mure.
Orezul Bomba este un orez cu bob mediu care este cultivat în regiunea Valencia din Spania. Are o textură fermă care merge cu paella spaniolă, deoarece absoarbe mai mult lichid la gătit decât alte soiuri de orez.
Orezul brun are o textură mai fermă și oferă mai multe fibre, vitamine și minerale per porție. Orezul brun poate fi înlocuit în orice rețetă care necesită orez alb pentru a-și crește conținutul nutrițional.
Orezul pentru sushi este din punct de vedere tehnic orez alb sau brun cu bob scurt, care are o textură moale, fragedă și foarte lipicioasă. De multe ori, orezul cu bob scurt sau maro va fi etichetat ca „orez sushi” pe ambalaj pentru a indica faptul că este ideal pentru a fi folosit pentru a rula sushi.
Care este cel mai bun orez pentru pilaf și de ce
În general, cel mai bun tip de orez pentru pilaf este orezul alb cu bob lung. Cu mirosurile sale unice și lungimea peste medie, orezul basmati este o opțiune excelentă pentru pilaf.
Câteva sfaturi pentru a vă asigura că orezul obține consistența perfectă pentru pilaf includ rumenirea orezului în ulei sau unt, folosirea a mai puțin lichid decât de obicei pentru a găti orezul (3/4 căni de lichid pentru fiecare cană de orez). De asemenea, este indicat să lăsați orezul să se răcorească timp de aproximativ cinci minute după ce l-ați gătit, cu capacul oalei încă pus.
Ingredientul secret care se pune la pilaf pentru un gust special
Pare simplu de gătit însă, pentru cei mai mulți, e destul de complicat să gătească un pilaf care să aibă o consistență perfectă și un gust desăvârșit. Care e ingredientul secret care se pune la pilaf pentru un gust special află aici.
Citește și: Pilaf de orez cu pui. O rețetă simplă și delicioasă