Ce greșeală nu ar trebui să facă niciodată șoferii în trafic: “Ar trebui învățat din școala de șoferi” Cauza frecventă a gravelor accidente
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 25.09.2023 la 16:42
Actualizat pe 25.09.2023 la 16:42
Tot mai multe accidente grav au loc aproape zilnic pe șoselele din România! Dacă vă întrebați care este cauza pentru care tot mai mulți participanți la trafic sunt implicați în astfel de evenimente tragice, ei bine, Titi Aur, instructor de conducere defensivă, a vorbit despre greșeala pe care o fac frecvent, în trafic, tot mai mulți șoferi.
- Cauza frecventă a accidentelor grave
- Ce greșeală fac tot mai mulți șoferi în trafic
Pentru că în ultima perioadă au avut loc tot mai multe accidente rutiere grave, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România trage un semnal de alarmă cu privire la acest lucru. "În lipsa unei abordări sustenabile, tragediile se vor înmulţi şi nu se vor reduce. Romania trebuie să treacă de etapa de capitalism sălbatic şi să abordeze calea sustenabilităţii pentru o dezvoltare sănătoasă", se menţionează în comunicat.
Ce greșeală fac tot mai mulți șoferi în trafic
În cadrul unui interviu acordat recent, Titi Aur, instructor de conducere defensivă, a vorbit despre greșeala pe care șoferii aflați în trafic o fac frecvent. Acest lucru ar duce, potrivit specialistului, la numeroase accidente grave.
”Aici avem regula care spune că trebuie să te uiți la cel mult 6 secunde în oglindă. Toate testele au demonstrat că, dacă nu te-ai uitat în ultimele 6 secunde în spate, tu nu știi ce se întâmplă. Iar în cazul în care trebuie să frânez în mod special, instinctul meu spune să nu frânez brusc, că dacă intră ăla din spate în mine? Sau să nu trag dreapta sau stânga, că dacă am mașină?
Regula spune că la cel mult 6 secunde trebuie să arunci o privire în oglindă. Acest lucru îl facem instinctiv, dar nu toți...”, a explicat Titi Aur, scrie dcnews.ro.
Titi Aur recomandă testul cutiei puse în spate, care obturează oglinda.
”Vedeți de câte ori vă enervează, pentru că poate sunteți obișnuiți să vă uitați, dar nu vă dați seama. Problema e la câte secunde, că dacă te uiți la 20 de secunde nu e bine, dacă te uiți o dată pe zi, nu e bine. Într-o situație când trebuie să frânezi sau să eviți, știi ce ai în jurul tău. E regulă de conducere defensivă, ar trebui învățată din școala de șoferi”, mai spune specialistul în conducere defensivă.
Ce amendă primesc șoferii care își parchează mașinile pe trotuar, în fața casei
Codul Rutier 2023 este clar în ceea ce privește oprirea sau staționarea în anumite zone sau intervale orare, iar aceste zone sunt semnalizate prin indicatoare vizibile. Șoferii care își parchează mașinile pe trotuar, în fața casei, pot fi sancționați cu amenzi care pot ajunge până la 870 de lei, la care se adaugă puncte de penalizare pe carnetul de șofer.
Sancțiunea minimă pentru parcare neregulamentară este de două puncte de amendă, echivalentul a 290 de lei, dat fiind că punctul de amendă a rămas stabilit la 145 de lei în 2023, în timp ce amenda maximă este de 435 de lei.