Ce poți face cu ouăle fierte rămase după sărbători. Idei de preparate gustoase și rapide

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 22.04.2025 la 22:51
Actualizat pe 22.04.2025 la 22:51
Dacă ți-au rămas ouă fierte după masa festivă de Paște, atunci trebuie să știi că în loc să le arunci, le poți transforma ușor în preparate delicioase și rapide. Descoperă în rândurile de mai jos câteva idei de preparate gustoase și rapide.
- Nu arunca ouăle fierte de la Paște
- Uite ce preparate rapide și gustoase poți face cu ele
Salata de ouă cu maioneză, tartine cu pastă de ou, ouă umplute reinventate sau chiar sandvișuri calde sunt doar câteva idei savuroase care pot da o nouă viață mâncarii rămase după ce a trecut Paștele.
Ce poți face cu ouăle fierte rămase după sărbători
Ouăle rămase de la Paște pot fi transformate cu ușurință în:
- Ouă umplute - pentru că ouăle sunt deja fierte, tot ce trebuie să faci este să prepari umplutura specifică și să te bucuri de gustul savuros.
- Ouă cu sos de iaurt și maioneză - taie ouăle fierte în jumătăți, așează-le pe o farfurie și acoperă-le cu un sos din iaurt, maioneză, smântână, mărar tocat mărunt și foarte puțină ceapa dată pe răzătoarea fină, doar cât să dea gust. Asezonează sosul cu sare și piper.
- Salata de ouă - se face ușor și este gata rapid. ai nevoie de numai trei ouă fierte, trei lingurițe de muștar, trei linguri de iaurt grecesc, ceapă verde, sucul de la jumătate de lămâie, sare și piper. Pisează cu o furculiță ouăle și amestecă-le împreună cu celelalte ingrediente. Servește preparatul cu pâine prăjită.
- Pastă de ou fiert - pune într-un blender ouăle cu maioneză, un strop de oțet sau suc de lămâie, sare, piper și: pastă de pește sau pește din conservă, paprika, ardei roșu, ceapă verde, avocado sau orice ți se pare că s-ar potrivi. Servește preparatul obșinut cu pâine prăjită.
Ouăle servite la micul dejun te pot ajuta să slăbești
Ouăle conțin doar urme de carbohidrați, dar o mulțime de proteine și grăsimi. Ele au un scor foarte mare pe o scară numită indicele de sațietate. Din acest motiv, nu este surprinzător să vedem studii care arată că dacă sunt consumate la micul dejun, pot ajuta la pierderea de grăsime, scrie healthline.com.
Citește și: Ouă vopsite cu sfeclă roșie. Secretul pentru o culoare intensă