Cea mai simplă prăjitură de post. Rețeta care iese oricui
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 06.04.2021 la 16:13
Actualizat pe 06.04.2021 la 16:13
Într-adevăr, ne aflăm în Postul Paștelui, însă cum pofta de dulce este mare, vă prezentăm astăzi cea mai simplă prăjitură de post. Rețeta care iese oricui. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară. Toate gospodinele trebuie să știe această rețetă.
- De ce este aceasta cea mai simplă prăjitură de post?
- Trucuri utile pentru cea mai simplă prăjitură de post.
Mai este puțin până la Sărbătoarea Paștelui, iar poftele culinare sunt din ce în ce mai greu de ținut în frâu. Spunem acest lucru, deoarece cu toții știm că pofta de dulce este de necontrolat uneori, chiar și în Post. Drept urmare, vă prezentăm astăzi rețeta pentru cea mai simplă, gustoasă și rapidă prăjitură de post.
Rețetă pentru cea mai simplă prăjitură de post
Mai exact, vorbim astăzi despre prăjitura cu morcov și mere. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum trebuie să o prepari.
Ingrediente
- 1 cană morcov ras
- 1 cană măr ras
- 1 cană zahăr
- 1 cană ulei
- 100 g stafide
- 3 căni făină cernută
- zeama și coaja de la o portocală
- 1-2 lingurițe scorțișoara
- 1 plic praf de copt
- esență de rom
Mod de preparare
Se amestecă uleiul cu zahărul, apoi se adaugă morcovul, mărul, sucul de la portocală, coaja rasă de la portocală, făina cernută și amestecată cu praful de copt, iar la final adăugam stafidele cu esența de rom. Se ia o tavă, se unge cu ulei și se tapetează bine cu făină, după care se toarnă compoziția bine omogenizată.
La final, tava se bagă la cuptorul încins, la o temperatură potrivită, astfel încât să nu se ardă. Se testează cu o scobitoare pentru a se vedea dacă este coaptă și gata. O lăsați la răcit și o pudrați cu zahăr.
De ce este aceasta cea mai simplă prăjitură de post
Prăjitura cu morcov și mere se numără printre cele mai simple preparate de post, deoarece se pregătește foarte repede și are un gust deosebit. Majoritatea gospodinelor o recomandă pentru perioada posturilor de peste an.
Trucuri utile pentru cea mai simplă prăjitură de post
Cât despre trucuri utile pentru cea mai simplă prăjitură de post, începem prin a vă spune că ingredintele folosite trebuie să fie de calitate, proaspete și la temperatura specificată în rețetă. De asemenea, pentru ca prăjitura să iasă așa cum vă doriți, trebuie să respectați cantitățile din rețetă, în caz contrar, riscați să obțineți o prăjitură prea moale sau prea tare.
Înainte de a începe preparea prăjiturii, trebuie să pregătiți toate ingredientele de care aveți nevoie pentru a le avea la îndemână. Nu uitați să folosiți ustensilele specificate în rețetă (tel, mixer, spatulă, dar și altele.
Citește și: Prăjitură cu mălai și lămâie sau lemon polenta cake. Rețeta lui chef Sorin Bontea / VIDEO