Cel mai bun soi de varză pentru băgat la murat. Secretul pe care orice gospodină trebuie să îl știe
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 21.10.2022 la 21:36
Actualizat pe 21.10.2022 la 21:36
E sezonul în care gospodinele se grăbesc să termine de umplut cămara pentru iarnă, și să așeze pe rafturi borcanele cu murături și varză murată, numai bună să fie servită de sărbători. Este bine cunoscut faptul că, mai ales de Crăciun și de Anul Nou, de pe mesele românilor nu lipsesc preparatele murate. Cel mai bun soi de varză pentru băgat la murat. Secretul pe care orice gospodină trebuie să îl știe.
- Cel mai bun soi de varză pentru băgat la murat
- Secretul pe care orice gospodină trebuie să îl știe
Pentru că au mai rămas doar câteva săptămâni până când iarna își va intra în drepturi, așa că gospodinele deja își fac provizii cu diverse preparate pentru a avea ce pune pe mese, mai ales de sărbători. De exemplu, varza murată este nelipsită din meniul românilor, mai ales atunci când vine vorba să fie servită alături de diferite preparate din carne.
Cel mai bun soi de varză pentru băgat la murat
An de an, gospodinele se grăbesc să pună varză la murat, pentru a avea peste iarnă, însă puține sunt cele care știu ce tipuri de varză sunt potrivite pentru pus la murat.
De exemplu, un prim aspect pe care trebuie să îl aveți în vedere atunci când cumpărați varză pentru a o pune la murat este aspectul. Potrivit spuselor specialiștilor, cea mai bună este cea coaptă foarte bine, albă și cu foi subțiri, iar căpățâna sa trebuie să fie îndesată, plină cu frunze ferme și atenție, neafectate de insecte.
Un alt aspect ar fi acela că leguma trebuie să fie din recolta de toamnă și asta pentru că are frunza mai fină și mai subțire decât cea din vară.
De asemenea, trebuie să fiți extrem de atente și atunci când pregătiți saramura. Este indicat să faceți compoziția direct pe cântar. La 10 litri de apă ar trebui să adăugați 500 de grame de sare mare potrivită pentru murături.
Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci varză murată în fiecare zi?
Varza murată are o mulţime de beneficii pentru sănătate.
- are proprietăți anti-cancerigene, previne apariţia cancerului de colon;
- combate constipaţia;
- protejează sistemul cardiovascular;
- creşte rezistenţa la stres;
- întăreşte sistemul imunitar;
- reglează metabolismul;
- previne apariţia diabetului zaharat şi contribuie la regenerarea celulelor;
De asemenea, dacă vreţi să slăbiţi, varza murată este o alegere bună pentru că reglează metabolismul. De asemenea, poate fi un bun truc şi pentru persoanele care au petrecut prea mult și vor sa scape de mahmureală.
Citește și: Rețetă de varză murată la borcan, pentru iarnă! Un preparat fără conservanți artificiali