Chifteluțe cu sos de smântână. Rețeta pe care trebuie să o încerci măcar o dată în viață
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 11.02.2022 la 23:57
Actualizat pe 11.02.2022 la 23:57
Cu siguranță ai încercat până acum, nu doar o dată, chifteluțele marinate în sos roșu, în sos de roșii sau picant, însă ce spui despre o porție de chifteluțe în sos alb, de smântână?! Este rețeta pe care ar trebui să o încerci măcar o dată. Cu siguranță te vei îndrăgosti pe loc de gustul armonios.
- Rețetă pentru chifteluțe cu sos de smântână
- Un preparat pentru întreaga familie
- Cum se prepară
Dacă nu știi ce să mai gătești pentru cină sau pentru prânz, ei bine, chifteluțele cu sos de smântână pot fi o alternativă. Fii sigură, îți vei impresiona toți membri familiei cu un gust inconfundabil!
Chifteluțe cu sos de smântână
Pentru a pregăti cele mai delicioase chifteluțe cu sos de smântână ai nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente:
Chifteluțe:
- 700 grame pulpă de porc, tocată
- 1 ceapă mare
- 1 cartof mare
- 1 felie de pâine înmuiată în lapte
- 1 ou
- 6 căței de usturoi
- 2 linguri de făină albă
- 1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu
- 1 lingură de lapte
- sare
- piper
- făină albă pentru modelat
- ulei de floarea
Sos:
- 300 ml smântână grasă
- 1 ceapă
- 4 căței de usturoi
- ulei pentru călit ceapa și usturoiul
- 2 linguri de făină albă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală carnea și se toacă mărunt. Se taie, asemenea, toate legumele, iar ceapa se călește și ulterior se scurge de ulei. Se înmoaie pâinea în lapte dulce și se stoarce. Pe de altă parte, usturoiul și cartoful se răzuie pe răzătoarea fină.
Se amestecă bine toate ingredientele și se adaugă condimentele, iar ulterior se incorporează și făina. Se ia o lingură și se formează chifteluțele care se prăjesc la foc mic. În ceea ce privește sosul, se toacă ceapa și usturoiul și se călesc. Se adaugă două pahare de apă și se adaugă chifteluțele.
Se lasă să fiarbă 5-6 minute și într-un bol separat se amestecă smântâna cu făina și condimentele. Se lasă încă 6 minute la fiert și după ce s-au mai răcit sunt gata de servit, chiar și cu murături.
Citește și: Rețeta de savarine ca la bunica acasă. Cel mai bun și rapid desert al copilăriei