Cum au reușit niște români să își încălzească locuința cu doar 50 lei. Cea mai ieftină metodă a devenit virală pe Internet
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 23.09.2022 la 21:37
Actualizat pe 23.09.2022 la 21:37
După ce tarifele pentru facturile de energie au crescut semnificativ, mai mulți români s-au simțit nevoiți să găsească diferite alternative pentru a nu mai scoate sume mari de bani din buzunar, pentru a-și achita facturile. Dacă unii au luat decizia de a renunța la diferite electrocasnice, sau au stins becurile mai des, alții au găsit metode prin care să reducă costurile, însă să beneficieze în continuare de energie.
- Cum a reușit o familie să creeze un sistem de încălzire a locuinței
- Investiția i-a costat suma de 50 lei
Mulți români au căutat alternative, atunci când vine consumul de energie, nefiind dispuși să scoată sume mari din buzunar, de fiecare dată când trebuie să plătească câte o factură. Dacă unii au încercat să reducă consumul prin renunțarea la unele lucruri care țin de confort, alții au reușit să își obțină facturi mai ieftine prin metode care le-au stârnit creativitatea.
Familia care și-a încălzit casa cu doar 50 lei
La polul opus românilor care au renunțat la încălzirea din case sau au scăzut temperaturile, se află o familie de români care au reușit să obțină facturi mai mici, fără să renunțe la vreo necesitate. Aceștia au recurs la o metodă care a ajuns în scurt timp, pe Internet, pentru a-i inspira și pe alții.
Familia de români nu a păstrat secretul facturilor mici și au publicat în videoclip pe Tik Tok prin care explică metoda la care au apelat. Tot sistemul la care au recurs i-a costat o investiție de 50 lei, o sumă aproape nesemnificativă, comparată cu tarifele din facturi.
Încălzirea locuinței printr-un sistem de ghivece
Scumpirea facturilor le-a stârnit creativitatea românilor, care au creat un sistem de încălzire a locuinței cu ajutorul unor ghivece din teracotă și câteva lumânări. Sistemul creat din aceste două lucruri a fost testat și a reprezentat un real succes, după ce a reușit să încălzească cu o temperatură de până la 22 de grade.
De asemenea, aceștia s-au folosit și de o tavă de cuptor, două cărămizi sau două vase termorezistente, două ghivece de teracotă și lumânări. Toată investiția i-a costat suma de 50 lei, iar sistemul încălzește cu până la 22 de grade.