Cum să faci cea mai bună salată boeuf de Paște. Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 14.04.2023 la 11:39
Actualizat pe 14.04.2023 la 11:39
Au mai rămas doar două zile până la sărbătoarea Paștelui iar gospodinele din toată țara au intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru preparatele ce vor fi servite la masa la care se vor așeza alături de familie și apropiați. Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul celei mai bune salate boeuf de Paște. Iată de ce ingrediente ai nevoie.
- Cum să faci cea mai bună salată boeuf de Paște
- Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul
Fără îndoială, pentru credincioși, Paștele reprezintă una dintre cele mai mari sărbători ale anului. E perioada în care familiile se reunesc și petrec împreună celebrând Învierea Domnului. Drobul de miel, cozonacul pasca sau ouăle roșii nu lipsesc de pe masa de Paște, dar nici renumita salată de boeuf care este una dintre mâncărurile preferate de români. Cum să faci cea mai bună salată boeuf de Paște. Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul.
Cum să faci salată de boeuf după rețeta lui Florin Dumitrescu
Ingrediente:
- 300 g cartofi fierți
- 150 g morcovi fierți
- 80 g mazăre fiartă
- 4 ouă
- 80 g ardei gras murat
- 80 g castraveți murați
- 2 linguri muștar
- 1 lămâie
- 400 ml ulei măsline / floarea soarelui
- 300 g pulpă vită
Mod de preparare:
- puneți pulpa de vită la fiert într-o oala cu apa sărată
- când carnea e gata, adăugați legumele întregi la fiert.
- după ce s-au răcit, tăiați ingredientele cuburi mici
Pentru maioneză:
- amestecați 2 gălbenușuri cu muștarul, sucul de la o lămâie și uleiul de floarea-soarelui (uleiul nu se pune tot odată, se toarnă fir subțire în timp ce se amesteca gălbenușul cu muștar, iar sucul de lămâie se pune la final când maioneza este emulsionată).
- când crema e gata, iar ingredientele tocate cuburi amestecați totul cu maioneza și murăturile tocate.
Poftă bună!
Citește și: Rețetă de salată de vinete. Preparatul ideal în perioada de post a anului