Cum se coace corect dovleacul plăcintar. Sfaturi utile pentru un preparat delicios
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 18.10.2023 la 16:12
Actualizat pe 18.10.2023 la 16:12
Dovleacul este preparatul sezonului și cel mai căutat produs în această perioadă. Majoritatea gospodinelor aleg dovleacul plăcintar pentru a prepara deserturi. Iată cum se coace corect și ce beneficii are pentru organism. Toate secretele pe care trebuie să le știi pentru un desert de succes.
- Ce trebuie să faci ca să coci dovleacul uniform
- Secretele gospodinelor pricepute
Toamna nu poate să treacă până când gospodinele nu gătesc celebra plăcintă cu dolveac sau până când bucătăriile lor nu miros a dovleac copt. Indiferent dacă este gătit sau nu, este la fel de delicios, iar aroma lui se combină perfect cu celelalte ale acestei toamne. Pentru un preparat reușit, trebuie să știi exact cum se coace corect dolveacul.
Cum se coace corect dovleacul plăcintar
Cel mai potrivit dovleac pentru plăcintă, după cum îi spune și numele, este cel plăcintar. Acesta devine moale și are o aromă dulce, perfectă pentru un desert. Cheia succesului acestei rețete este felul în care coci dovleacul, aceasta fiind cel mai important aspect în acest caz. Ei bine, trebuie să ții cont de câțiva pași pentru a nu ajunge la eșec.
Dacă dovleacul tău nu este copt corespunzător, preparatul va avea un gust amar. Tot ce trebuie să faci este să îl speli foarte bine și să îl tai în două jumătăți. Apoi îl cureți de semințe și fibrele din interior. Îl tai felii subțiri sau cubulețe și le ungi cu unt topit.
Se bagă la cuptor timp de 30-40 de minute și se coace la o temperatură de 150 de grade Celsius. Acesta poate fi consumat doar copt, sau poți să îl adaugi și la alte preparate.
Ce beneficii are dovleacul
Dincolo de faptul că este foarte delicios și un ingredient ieftin cu care poți să gătești o mulțime de preparate, dovleacul are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Acesta este sursa principală de vitaminele A, C și B2. Este util în tratarea inflamațiilor și este util pentru ameliorarea cancerului.
Dovleacul conține o cantitate de cinci ori mai mare de caroten decât morcovul. Specialiștii în recomandă pentru reglarea glicemiei, prevenirea bolilor cardiace și creșterea sismtemului imunitar în fața unor boli grave.
Ajută la sistemul digestiv, astfel că este recomandat să fie consumat și dimineața, la micul dejun. Poate fi consumat și de persoanele care își doresc să slăbească, deoarece nu conține grăimi.
Citește și: Rețetă de paste cu ciuperci și dovleac. Un preparat delicios de sezon