Cum se congelează corect castraveții proaspeți. Așa te bucuri de gustul lor și la iarnă
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 23.08.2023 la 23:04
Actualizat pe 23.08.2023 la 23:04
Cu toate că ai spune că fructele și legumele congelate nu mai au același gust și aceeași textură, dacă sunt puse la rece respectând câțiva pași simple, poți să te bucuri de aromă chiar și la iarnă.
- Cum se congelează corect castraveții proaspeți
- Așa te bucuri de gustul lor și la iarnă
Castraveții proaspeți pot fi la fel de bine congelați ca orice alt aliment. În general, sunt puși la murat pentru că așa este mult mai simplu, dar eficient este și dacă sunt puși la congelator, iar mai apoi dezghețați și consumați.
Cum este indicat să congelezi castraveții proaspeți
Este indicat să alegi să congelezi castraveții proaspeți să îi alegi pe cei tineri, iar înainte să fie puși la congelator să fie spălați și abia după ce s-au uscat să fie tăiați în cuburi. La fel de bine este ca bucățile de castravete să fie mici, asta pentru că așa vor îngheța mai repede.
Mai apoi, cuburile se pun în pungi și la fel de bine este să fie așezate uniform. Înainte de a-i lăsa la înghețat, este recomandat să scoți aerul și abia apoi pot fi lăsate la rece. Dacă sunt tăiați în cuburi mici, este ușor să îi dezgheți și să fie consumați. În cazul castraveților congelați, timpul minim de dezghețare este de cel puțin 20-30 de minute.
Legumele și fructele congelate nu sunt atât de sănătoase. Mit sau realitate
Pentru că se apropie toamna, iar gospodinele se pregătesc pentru sezonul rece, de cele mai multe ori, femeile aleg varianta în care legumele sunt puse la murat, iar fructele sunt transformate în dulceață și gem. Despre legumele și fructele congelate se spune că nu sunt la fel de sănătoase precum cele consumate proaspete. Specialiștii spun că, într-adevăr, își poate pierde din proprietăți, dar nu doar congelarea este de vină pentru acest lucru, ci și perioada pentru care sunt ținute la rece.
Potrivit specialiștilor, legumele congelate au aproximativ aceleași proprietăți ca legumele proaspete. Studiile arată că o legumă, indiferent despre care este vorba, conține o cantitate mare de apă, care este bine păstrată atunci când legumele sunt puse la congelator, lucru valabil mai ales în timpul verii, când asigură hidratarea.
Citește și: Cum se congelează corect carnea tocată. Trucul pe care orice bucătar trebuie să îl știe