Cum se face dulceața de cireșe amare. 3 rețete simple și câteva trucuri utile
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 29.06.2021 la 13:51
Actualizat pe 29.06.2021 la 13:51
Deja nu mai este un secret pentru nimeni faptul că dulceața de cireșe amare se numără printre cele mai gustoase. Drept urmare, astăzi sărim în ajutorul tuturor gospodinelor și vă oferim trei rețete simple: dulceața de cireșe amare cu sâmburi, dulceața de cireșe amare fără zahăr, dar și rețeta clasică. Trucuri pentru cea mai bună dulceață de cireșe amare!
- Dulceața de cireșe amare cu sâmburi.
- Dulceața de cireșe amare fără zahăr.
- Dulceața de cireșe amare, rețeta clasică.
A venit vara și automat au apărut și cireșele, cele mai gustoase și căutate fructe ale sezonului. Și cum gospodinele își pregătesc din timp proviziile, și normal că din cămara nu va lipsi la toamnă celebra dulceață de cireșe amare. Drept urmare, sărim astăzi în ajutorul tuturor doamnelor și domnișoarelor și vă prezentăm trei rețete simple pentru dulceața de cireșe amare.
Dulceața de cireșe amare. 3 rețete simple
Mai exact, vorbim despre dulceața de cireșe amare cu sâmburi, cea fără zahăr, dar și rețeta simplă, cunoscută de toată lumea. În cele ce urmează, o să vă prezentăm modul de preparare și ingredientele de care aveți nevoie.
Dulceața de cireșe amare cu sâmburi
Pentru dulceața de cireșe amare cu sâmburi ai nevoie de 700 g cireșe amare, 700 g zahăr și 3 felii de lămâie. Se spală bine cireșele și se usucă într-un prosop. Mai apoi, se taie cele trei felii de lămâie în triunghiuri și se pun alături de cirește într-un bol. Adăugăm zahărul peste ele și apoi le băgăm la frigider timp de patru ore.
După cele patru ore petrecute la friger, se scurge siropoul într-un alt bol și se pune la fiert timp de zece minute. Adăugăm cireșele și ținem toată compoziția la fiert încă 30 de minute. La final, încercați dacă dulceața s-a închegat. În cazul în care este legată, puteți opri focul. Dacă nu, o mai lăsați la fiert.
Dulceața de cireșe amare fără zahăr
Pentru dulceața de cireșe amare fără zahăr, aveți nevoie de 1 kg de cireșe, 600 ml de suc proaspăt de mere și humătate de lămâie tăiată cubulețe, cu coajă. Procedura este aceeași ca și în cazul rețetei cu sâmburi, pentru început, însă, mai apoi trebuie să urmăm alte reguli. Se pune într-un vas sucul de mere la fiert, adăugăm lămâia și punem la fiert totul timp de 30 de minute.
Mai apoi, punem și cireșele și lăsăm la fiert 20 de minute.Compoziția de păstrează la loc răcoros și se pune a doua zi la fiert, timp de 20-30 minute.
Dulceața de cireșe amare, rețeta clasică
Cât despre rețeta clasică, aveți nevoie de 1,2 kg cireșe amare (negre și fără sâmburi), 1,6 kg zahăr tos, zeama de la o lămâie și 3 gr de vanilie ori zahăr vanilinat. Se amestecă cireșele cu zahărul într-un vas și se pun la foc mediu. Mai apoi, când dulceața s-a legat bine, adăugăm zeama de lămâie și o lăsăm în continuare pe foc.
Trucuri pentru cea mai bună dulceață de cireșe amare
Pentru ca dulceața să vă iasă cât mai dulce și să se apropiede gustul natural al cireșelor amare, este indicat să folosiți lămâie. Mai mult decât atât, unele gospodine folosesc și vanilie, dar mai ales, batonul de vanilie, pentru a da un gust cât mai rafinat.
Citește și: Cireșele îngrașă? Nutriționistul Mihaela Bilic spune adevărul despre fructele dulci de sezon: „Sunt bombă”