De ce se strică ciorba în frigider. Ce să faci ca să reziste mai mult
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 28.08.2023 la 15:01
Actualizat pe 28.08.2023 la 15:01
Supa poate fi păstrată la frigider, într-un recipient resigilabil sau o oală cu capac, de la 3 până la 4 zile după gătire. Dacă timpul nu este suficient de lung pentru ce aveți nevoie, o puteți congela. De ce se strică ciorba în frigider. Ce să faci ca să reziste mai mult.
- De ce se strică ciorba, chiar dacă o ții în frigider
- Sfaturi ca să nu se mai strice ciorba în frigider
Există puține lucruri mai liniștitoare decât acela de a știi că ai supă de casă, care te așteaptă în frigider și poate fi pusă rapid la încălzit și mâncată, mai ales într-o zi rece de iarnă. O regulă generală este aceea că ciorba poate fi păstrată la frigider pentru aproximativ trei zile, dar ar trebui să guști întotdeauna felul de mâncare înainte de a decide să o reîncălzești. O supă limpede, pe bază de legume, cu o anumită aciditate, cum ar fi roșiile, poate dura mai mult. Supa de pui durează de obicei trei până la cinci zile. Supele cremoase vor dura cel mai probabil trei zile, iar supa cu fructe de mare două sau trei zile.
De ce se strică ciorba, chiar dacă o ții în frigider
Potrivit specialiștilor, depozitarea incorectă a ciorbei în frigider reprezintă una dintre cauzele stricării rapide a mâncării.
De asmenea, dacă vrei ca ciorba ta să reziste mai multe zile în frigider, nu ar trebui să utilizezi aceeași folie de plastic alimentară pentru a acoperi oala. Acest obicei ar trebui evitat, pentru că este dăunător și riscul de contaminare a alimentelor poate apărea în continuare. Ambalajul alimentar trebuie folosit o singură dată. Reutilizarea foliei din nou și din nou face ca bacteriile să fiarbă și să se strice mai repede. De asemenea, nu se recomandă utilizarea foliei de plastic atunci când alimentele sunt prea fierbinți sau grase.
Ciorba se poate strica și dacă este depozitată alături de alimentele nepotrivite. Nici alimentele bogate în nutrienți precum: legume coapte, ouă prăjite, sau carne tocată crudă, nu se păstrează la frigider lângă oala cu ciorbă neacoperită. pentru că produce toxine care sunt dăunătoare sănătății.
Cum îți dai seama că ciorba nu mai e bună
Potrivit recomandărilor, supele pot fi mâncate în 3 până la 4 zile, după ce au fost ținute în frigider. Așadar, dacă ai gătit o oală mare de supă, congelarea resturilor este, de obicei, o opțiune mult mai bună decât speranța că supa va rămâne bună pentru o zi sau două în plus. Cum îți dai seama că ciorba nu mai e bună.
- Miroase urat sau acru. Dacă supa este destul de acidă din punct de vedere al concepției (de exemplu, este supă de varză murată), probabil că va trebui să o guști pentru a te asigura că mai e bună. În acest caz, va fi dificil de spus dacă s-a acrit, doar din cauza mirosului.
- Există mucegai la suprafață. Dacă lichidul nu acoperă complet legumele, pastele sau carnea din oală sau recipient, acestea pot face mucegai. Încercarea de a scoate partea mucegăită și a mânca restul este o idee proastă. De asemenea: nu uitați să vă asigurați că toate legumele, pastele, orezul și tot ce aveți sunt bine acoperite de lichid atunci când depozitați supa.
- Savoarea s-a schimbat. Gustă supa înainte de a o servi și fii atent la orice semn de acru, funkness și alte arome neplăcute. În cele mai multe cazuri, va fi evident că este ceva în neregulă și atunci cel mai bine e să arunci supa.
Sfaturi ca să nu se mai strice ciorba în frigider
- verifică foarte bine temperatura din frigider. În compartimentul de refrigerare unde se ține mâncarea, temperatura trebuie să fie de plus patru grade în timă ce, la congelator, temperatura ideală ar trebui să fie de minus 18 grade.
- frigiderul nu trebuie să fie prea plin.
- spală bine legumele pe care le adaugi în ciorbă. De ce? Pentru că, dacă legumele au avut o cantitate mai mare de nisip, acest lucru poate cauza stricarea ciorbei, deoarece încărcătura microbiană a fost mai mare.
- imediat ce ai gătit ciorba, recomandat este să o răceşti foarte repede în chiuvetă. Pune-o în apă rece pentru a nu lăsa microbii să se dezvolte.
Citește și: Rețeta de ciorbă de oase a Ioanei Ginghină! Secretul actriței pentru un preparat gustos / VIDEO