File de doradă cu cartofi și portocale la cuptor. Rețeta perfectă pentru Duminica Floriilor
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 16.04.2022 la 21:41
Actualizat pe 16.04.2022 la 21:41
Credincioşii ortodocşi sărbătoresc Duminica Floriilor pe data de 17 aprilie 2022. Această sărbătoare este considerată cea mai importantă sărbătoare de dinainte de Sărbătoarea Învierii Domnului. Fie că dorești să îți impresionezi musafirii sau pe membrii familiei tale, rețeta de file de doradă cu cartofi și portocale la cuptor poate fi ideală.
- Din această zi începe Săptămâna Patimilor
- Rețeta ideală pentru Duminica Floriilor
- Ce se mănâncă, de fapt, de Florii
Această sărbătoare este cunoscută și sub numele de Duminica Stâlpilor. Creștinii au dezlegare la peşte în această zi. Cei care au ţinut Postul Paştelui pot mânca pește, așa că iată o rețetă pe gustul tuturor!
File de doradă cu cartofi și portocale la cuptor
Din această zi începe Săptămâna Patimilor. Se spune că Iisus ar fi cerut să mănânce pește, motiv pentru care toate gospodinele de la noi din țară gătesc pește într-o zi de sărbătoare cum este Duminica Floriilor.
Ingrediente:
- 5 file de Doradă
- 3 cartofi
- 1 portocală mare
- 2 cepe
- sare
- piper (opțional)
- ulei de măsline extravirgin
- 30 g fulgi de migdale
- pătrunjel
- 1 cățel de usturoi
Mod de preparare:
Cartofii și bucățile de file se spală foarte bine. Ceapa se taie rondele. Portocala se taie în jumătate și apoi în felii, după ce a fost și ea spălată. Ungem o tavă tapetată cu hârtie de copt cu ulei de măsline.
Se pun cartofii, ceapa, apoi se presară sare și piper. Se așează și bucățile de pește și se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru circa 30 de minute la o temperatură de 200 de grade Celsius.
Separat, se pregătește sosul. Se amestecă un cățel de usturoi cu câteva fire de pătrunjel verde, ulei de măsline, fulgi de migdale și un praf de sare.
Citește și: Rețetă de cozonac nefrământat. Un preparat pentru masa de Paște