Ingredientul care se pune pentru cea mai bună ciorbă de fasole, de post. Așa îi dai gustul perfect
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 02.03.2023 la 12:46
Actualizat pe 02.03.2023 la 12:46
Ne aflăm în postul Paștelui, așa că gospodinele se gândesc ce mâncăruri fără carne să mai gătească. Pe lângă sarmalele cu orez, și ciorba de fasole este una din cele mai consumate preparate, mai ales în această perioadă. Ingredientul care se pune pentru cea mai bună ciorbă de fasole, de post. Așa îi dai gustul perfect.
- Ingredientul care se pune pentru cea mai bună ciorbă de fasole, de post
- Așa îi dai gustul perfect
Ciorba de fasole cu afumătură este, în general, unul dintre felurile de mâncare preferate de cei mai mulți români. Pentru că ne aflăm în postul Paștelui însă, credincioșii au renunțat în această perioadă la alimentele "de dulce", dar trebuie să știți că, dacă o preparați ca la carte, ciorba de fasole va ieși gustoasă, chiar dacă nu conține ingrediente de origine animală.
Ingredientul care se pune pentru cea mai bună ciorbă de fasole, de post
Ciorba de fasole se gătește rapid și, chiar dacă nu este cu afumătură, vă asigurăm că va avea un gust senzațional. Tot ce trebuie să faceți este să aveți grijă la modul în care o preparați și să alegeți atent ingredientele pentru ea.
Un secret al acestui preparat este că, înainte de a fi gătită, pentru a fi hidratată, fasolea ar trebui lăsată în apă rece de seara până dimineaţa. După ce o puneți la fiert, la jumătatea timpului, este indicat să adăugați legumele: morcov, rădăcină de pătrunjel, ţelină si câteva foi de dafin. Abia când toate au fiert, pregătiți rântaşul, pe care, atunci când este gata, îl turnați în oală, peste fasolea deja fiartă.
Ingredientul care se pune pentru cea mai bună ciorbă de fasole de post sunt frunzele de busuioc. Veți vedea că, odată ce le veți adăuga, gustul mâncării se va schimba considerabil.
Ce beneficii are fasolea pentru sănătate
Pe lângă faptul că este o mâncare ieftină, accesibilă oricui și se prepară rapid, fasolea are și multiple beneficii pentru sănătate. Este bogată în antioxidanți și conține cantități importante de molibden implicat în procesul de detoxifiere. Este, de asemenea, o sursă importantă de fibre și proteine și are un indice glicemic scăzut.
Citește și: Cea mai iubită și consumată ciorbă din România! Oamenii o adoră și o comandă mereu la restaurante