Locul din România în care există un animal unicat. Ai auzit de el? Nicăieri în lume nu-l mai întâlnești
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 08.06.2022 la 10:31
Actualizat pe 08.06.2022 la 10:58
Țara noastră uimește pe toată lumea cu peisaje de-a dreptul spectaculoase, unice în lume, dar și cu o tradiție cum rar întâlnești. Cu toate acestea, unii români nu știu că în țara noastră există un animal unicat, care are și o legendă destul de tumultuoasă. Iată despre ce este vorba și ce povestesc localnicii!
- Cu ce se hrănește acest animal
- Unde îl putem găsi
- Ce au povestit localnicii
Acest animal unic în țara noastră se găsește într-o localitate situată la circa 35 de kilometri distanță de Iași care se numește Uricani. Oamenii preferă să evite cât se poate de mult acest loc, iar motivul este unul simplu.
Nicaieri în lume nu-l mai întâlnești
Localnicii sunt de părere că făpturile supranaturale care domină zona le pot pune viața în pericol. Acest animal are capacitatea de a se camufla, iar cei care l-au văzut au trăit o experiență soră cu moartea.
Oamenii au povestit că ar putea fi vorba despre un urmaș al balaurului spintecat de Sfântul Gheorghe. Și ca să nu vă ținem prea mult în suspans, ”paznicul” acestor locuri este un exemplar de reptilă, extrem de rar.
Vipera este un animal de noapte. În timpul zilei, ea se odihnește în diferite adăposturi. De obicei, atacă doar dacă se simte atacată de om. Aceste reptile hibernează printre rădăcinile copacilor.
Cu ce se hrănește acest animal
Este vorba despre un șarpe mare cu lungimea corpului de aproximativ 550 mm și lungimea cozii de 70 - 90 mm, femelele fiind adesea mai mari decât masculii. Lungimea maximă a corpului masculilor ajunge la 610 mm.
De obicei, această reptilă este de culoare maro-gri. Acest șarpe preferă locurile uscate, precum versanții acoperiți cu tufișuri, stepele și câmpia. La munte, această viperă se găsește la o altitudine de până la 2600 de metri.
În toate țările europene, această reptilă este protejată de Convenția de la Berna, ca specie amenințată. Se deosebește de vipera obișnuită prin dimensiunea mai mică și forma capului. Se hrănesc cu vertebrate mici (rozătoare, păsări).
Citește și: Românul care a cumpărat Alaska pentru SUA și a devenit erou. Cu câți bani s-a cumpărat