Prăjitură de post cu ness și nuci. Desert delicios pentru toată familia
De Razvan Paltin.
Publicat pe 03.04.2022 la 14:01
Actualizat pe 03.04.2022 la 14:01
Dacă n-ai știi că e de post, ai spune că e o prăjitură normală, însă vei fi surprins când vei afla că nu conține lapte și ouă. Iată cum se prepară acest desert delicios cu care îți vei surprinde cu siguranță familia.
- Prăjitură delicioasă pentru zilele de post
- Rețetă rapidă cu ness și nuci
Pentru astăzi vă recomandăm o prăjitură rapidă de post cu care o să vă surprindeți familia și pe cei dragi. E atât de simplă de făcut, iar pentru ea vei avea nevoie de câteva ingrediente pe care le găsești în casă. Cu siguranță rezultatul va fi peste așteptările tale.
Pentru blat
- 250 grame zahar
- 60 grame miere de albine
- 250 ml suc acidulat negru
- 90 ml de ulei
- o lingură de bicarbonat de sodiu
- o lingură de zeamă de lămâie
- 280 de grame făină
- 20 de grama de cacao
- 120 de grame nucă măcinată
Pentru cremă
- 300 grame margarină de postâ
- 100 de grame zahăr pudră
Pentru sirop
- 100 de grame de zahăr
- 100 de ml de ap
Mod de preparare prăjitură de post cu ness și nuci
Ne vom ocupa mai înainte de prepararea blatului. Se pune într-un bol zahărul și mierea de albine, după care se pune sucul și se mixează. Se adaugă uleiul, esența de rom, dar și bicarbonatul de sodiu stins cu zeamă de lămâie și se mixează.
Într-un bol separat s epune făina și cacao și se amestecă, se adaugă compoziția lichidă și se amestecă cu un tel. Se pune mizul de nucă măcinat și se amestecă.
Se toarnă întreaga compoziție într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se nivelează cu o spatulă și se pune la cuptor la 180 de grade timp de 25 de minute. După ce e gata, se scoate și se recește și se taie în două foi. Se pune blatul pe un platou.
Acum ne vom ocupa de cremă. Se pune într-un bol margarina de post și se mixează. Se adaugă zahărul pudră și se mixează în continuare. Se împarte crema în 1/3 și 2/3 și se pune în boluri separate.
Pentru sirop se topește într-o cratiță zahărul. Când se lichefiază se stinge cu apă. Se lasă pe foc până când se dizolvă tot zahărul. Ulterior se însiropează prima foaie de blat cu siropul răcit. Se pune nessul într-un bol mic și se dizolvă cu 4 linguri de sirop.
Se adaugă 2/3 din cantitatea de unt, se pune siropul cu ness și miezul de nucă măcat și prăjit, apoi se mixează. Se amestecă, după care se pune pe prima foaie a prăjiturii. Se pune cea de-a doua foaie peste și se toarnă nessul în celălalt bol cu unt, de această dată fără nucă. Compoziția se întinde pe foaie, după care îl răsăm la rece timp de trei ore.
Citește și: Prăjitură cu griș delicioasă. Un desert simplu de preparat