Remediul natural care tratează cu succes viroza și gripa, în sezonul rece. Acționează ca un antibiotic
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 04.12.2023 la 13:12
Actualizat pe 04.12.2023 la 13:12
A început sezonul rece, iar temperaturile din România au scăzut drastic. Din acest motiv, tot mai multe persoane se confruntă cu gripa și virozele, iar simptomele sunt din ce în ce mai grave. Dincolo de tratamentele obișnuite, s-a descoperit un remediu natural care tratează aceste probleme de sănătate și acționează ca un antibiotic.
- Cum tratezi natural viroza și gripa
- La ce trebuie să apelezi
De-a lungul timpului, remediile naturale s-au dovedit a fi mult mai eficiente decât medicamentele, care riscă să îți afecteze sistemul imunitar.
Un amestec din câteva ingrediente te poate ajuta să stai departe de răceală și gripă, două afecțiuni foarte des întâlnite în această perioadă, când temperaturile scăzute sunt o problemă pentru sănătate.
Remediul natural care tratează cu succes viroza și gripa
Așadar, un ingredient natural face minuni în organismul tău, iar medicii l-au numit un antibiotic natural pentru sănătate. Este vorba despre propolis, care nu trebuie să lipsească din alimentația periodică a unei persoane. În combinație cu mierea, poate să facă minuni în organismul tău în ceea ce privește lupta cu gripa.
De asemenea, este foarte important ca oamenii să nu își asigure aportul de vitamine din medicamente, ci din alimentație.
Fructele de pădure, citricile și legumele sunt foarte utile în acest sens. Nici verdețurile nu trebuie trecute cu vederea, căci conțin o mulțime de vitamine de care organismul are nevoie în această perioadă.
”Răcim şi pentru că stăm mai mult în interior. Cred că în primul rând pentru că stăm mai mult în interior, în spații aglomerate. După aceea stăm mai puțin în aer liber.
Când este frig afară, stăm prea mult timp în interior şi prea puţin in aer liber, prin urmare mai puţină absorbţie a vitaminei D, care este implicată direct în imunitate.
Important e ca aceste răceli, de exemplu, un guturai să nu se transforme în traheobronşită, pneumonie, laringită. În această perioadă putem lua vitamina D pentru că nu ne mai expunem la soare. Pentru copii, în concentraţii de 400-800 de unităţi internaţionale, până la 4.000-5.000 de unităţi pe zi pentru adulţi. Putem combina cu magneziu, vitamina K2. Vitamina C să încercăm să o luăm din alimente. Avem fructele de pădure, citricele, verdeţurile”, a declarat medicul Ruxandra Constantina, la antena3.ro.
Condimentul care luptă împotriva bolilor
Dincolo de alimente și ingrediente miraculoase, există și un condiment foarte util pentru organism.
Cuișoarele te ajută să vindeci tusea, iar pentru are acest lucru este suficient să mesteci, de câteva ori, câteva cuișoare. Acest ingredient este de-a dreptul miraculos pentru sănătate.
Citește și: 3 alimente care luptă împotriva infecțiilor și leziunilor. Ce să consumi în această perioadă a anului