Rețetă de chec cu bulion. Un aperitiv savuros și ușor de preparat
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 18.08.2022 la 16:45
Actualizat pe 18.08.2022 la 16:45
Checul cu bulion este aperitivul ideal pentru un prânz în familie sau un picnic în natură. Rețeta este simplă, dar ingredientele îi dau un gust special, pe care nu îl găsești cu ușurință. Încearcă și tu rețeta de chec cu bulion și vezi cum cei dragi îți vor cere mai mult!
- Chec aperitiv cu bulion
- Rețeta unui preparat special
Un chec aperitiv delicios este checul cu bulion. Deși poate părea o ciudățenie pentru cei obișnuiți cu variantele clasice, acest preparat vă va surprinde papilele gustative așa cum nu vă așteptați. Urmează pas cu pas rețeta și vei obține un chec aperitiv cu bulion delicios!
Rețetă de chec cu bulion
Ingrediente
150 grame făina albă
100 grame făina de secară
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță sare de mare
2 ouă de casă
70 grame cașcaval afumat tăiat cubulețe
1 linguriță oregano uscat
1/2 linguriță praf de curry
1/2 linguriță praf de chilli
125-150 ml bulion (depinde de tipul de făina folosit)
2 lingurițe pasta de tomate
4-5 linguri ulei de măsline
1 lingură ulei de șofrănel
busuioc proaspăt pentru decor
Mod de preparare
Prima dată se cerne făina și se amestecă într-un bol cu bicarbonatul de sodiu și cu sarea. Peste amestec se adaugp ouăle și se frământă. Apoi, se adaugă condimentele: oregano, curry și chilli. Abia după se pune pasta de tomate, bulion și uleuli. Se poate completa cu bulion sau ulei dacă aluatul obținut după frământare este uscat.
Compoziția obținută se toarnă într-o formă de chec unsă în prealabil cu unt. Cașcavalul tăiat cubulețe se presară pe deasupra. Fiecare cubuleț se împinge ușor ca să intre bine în aluat.
Checul cu bulion se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute sau pana când trece testul scobitorii. Când este gata, se scoate și se lasă a răcit, apoi poate fi servit cu sos tzatziki, ketchup sau guacamole.
Citește și: Rețetă de bulion de roșii făcut în casă. Modul simplu de preparare