Rețetă de chec danez. Un desert delicios din pâine uscată
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 27.09.2022 la 15:21
Actualizat pe 27.09.2022 la 15:21
Checul danez este una dintre cele mai bune modalități prin care să folosești pâinea uscată, sau chiar să o lași la uscat în acest scop. Acesta este un desert specific din Danemarca, pe care oamenii îl aleg atunci când vor să gătească ceva rapid și fără prea multe ingrediente. Dacă vrei să îți surprinzi familia la masă cu un desert rapid, atunci aceasta este cea mai bună alegere.
- Checul danez este unul dintre cele mai rapide și delicioase deserturi
- Acesta se prepară rapid, cu câteva ingrediente
Prepararea deserturilor poate să fie, de cele mai multe ori, destul de costitisoare ca și timp. Din acest motiv, oamenii au descoperit, de-a lungul timpului, alternative prin care pot să îi îndulcească pe cei dragi, însă fără prea mult timp petrecut în bucătărie. Checul danez este unul dintre aceste tipuri de retețe, cu un gust delicios.
Checul danez din pâine uscată
Fie că ți-a rămas multă pâine uscată pe care nu vrei să o arunci, sau vrei să pregătești un desert rapid și delicios pentru toată familia, atunci checul danez este o alegere foarte bună. Însă, este important să știm cum să păstrăm pâinea ca aceasta să nu se usuce greșit. Așadar, bucățile de pâine trebuie tăiate cubulețe și depozitate în pungi de pânză sau într-un bol, însă neapărat acoperit.
O dată ce avem bucățile de pâine uscată corespunzător, ne va fi foarte ușor să preparăm checul. În acest sens, avem nevoie de puține ingrediente și câteva minute la dispoziție pentru preparare. Haideți să aflăm ce ingrediente vom folosi.
Ingrediente
- 250 gr pâine de secară uscată
- 500 ml apă
- 2 ouă
- Coaja și zeama de la o lămâie
- 50 ml de miere
- 50 ml sirop de arțar
- Scorțișoară și esență de vanilie
Mod de preparare
Pentru a folosi pâinea, va trebui să o lăsăm la înmuiat peste noapte, în 500 ml apă. Dimineața următoare, se vor adăuga coaja și sucul de la lămâie, mirerea, siropul de arțar, scorțișoara și esența de vanilie ouăle bătute bine. Pasul următor este să pregătiți o tavă de copt, pe care o veți unge cu ulei, în care turnați, apoi, compoziția. Checul va sta la cuptor timp de 30 de minute, la o temperatură de 180 de grade.
Când este suficient de copt, se poate scoate din cuptor și felia, pentru a se răci mai repede. De asemenea, puteți să serviți checul cu smântână sau iaurt, sau alături de nuci sau ciocolată rasă.
Citește și: Rețetă de chec în două culori. Un desert cu un aspect fabulos, ușor de pregătit