Rețetă de chec de post cu cacao. Mod de preparare pentru un desert delicios
De Razvan Paltin.
Publicat pe 16.03.2022 la 21:11
Actualizat pe 16.03.2022 la 21:11
Îți prezentăm astăzi o rețetă simplă și rapidă pentru zilele de post, mai precis un desert savuros cu care îi vei surprinde pe cei dragi. Iată cum se prepară checul de post cu cacao.
- Rețetă simplă și rapidă
- Chec de post cu cacao
Postul Paștelui a început, iar în același timp gospodinele răsfoiesc pentru a putea să-i surprindă pe cei dragi în continuare cu preparare care mai de care, dar care să nu conțină lapte sau ouă. Ei bine, îți prezentăm checul cu cacao de post cu cei îi vei da gata pe toți.
Ingrediente
- 320 de grame de făină
- 350 de ml lapte de soia
- 50 grame cacao
- 130 ml ulei de cocos/ arahide/ floarea soarelui
- 220 grame zahăr
- un plin praf de copt
- un vârf de sare
- o linguriță rasă coajă de portocală
Mod de preparare pentru rețeta de chec de post cu cacao
Vom pune laptele de soia la încălzit la foc după, după care într-un vas punem făina cu zahărul, cacao, sare și praf de copt. Topim la bain marie uleiul și turnăm peste el amestecul de ingrediente solide. Se adaugă laptele fierbinte și se amesteacă până când se omogenizează.
Dacă dorim să dăm un gust mai diferit, putem aici să adăugăm și coaja rasă de portocale.
Compoziția checului de post se pune într-o formă tapetată cu ulei de cocos și făină și se nivelează cu grijă. Ulterior, checul se pune la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.
Înainte să fie scos de la cuptor, se face testul cu scobitoarea. Dacă aceasta iese curată, atunci checul este gata. Se lasă la răcit în formă, iar ulterior se răstoarnă și se pune pe deasupra zahăr vanilat.
Citește și: Rețetă de ștrudel cu fructe de pădure. Cum să prepari cel mai rapid și delicios desert