Rețetă de chiftele de roșii. Un aperitiv delicios de post
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 07.04.2022 la 13:49
Actualizat pe 07.04.2022 la 13:49
Chiftelele vegetale pot fi un adevărat deliciu în perioada postului. Rețeta următoare de chiftele de roșii este extrem de gustoasă și înlocuiește cu brio clasicele preparate din carne. Încearc-o și tu!
- Chiftele de roșii pentru perioada postului
- O rețetă simplă și rapidă
Pentru chiftele delicioase de post ai nevoie de o rețetă bună. Pe lângă chiftelele de ciuperci sau cele din năut, o variantă mai puțin populară are potențialul să devină preparatul tău preferat în perioada postului de Paște. Este vorba despre chiftelele de roșii
Rețetă de chiftele de roșii
Această rețetă de chiftele de roșii este foarte ușoară și rapidă. În 40 de minute va fi totul gata. Prepararea amestecului durează doar 10 minute, pentru patru porții.
Ingrediente
- 6 roșii mari
- 1 ceașcă de mărar
- 2 cești de făină
- sare
- piper
- 5-6 fire de ceapă verde
- 1 ceașcă de pătrunjel
- 1 linguriță de zahăr
Mod de preparare
Rețeta este alcătuită din câțiva pași simpli. Se începe cu decojirea roșiilor. Apoi, acestea se storc de zeamă și se pun în blender, unde se adaugă și mărarul, pătrunjelul și zahărul. Combinația se pasează bine.
La compoziția obținută în blender va trebui să adăugați ceapa tocată foarte mărunt, inclusiv partea verde, și făina.
Veți folosi o lingură pentru a lua din amestecul rezultat și puneți chiftelele la prăjit într-o tigaie cu untdelemn încins. După ce sunt părjite bine, se iau și se pun să se scurgă pe hârtie absorbantă. Peste câteva minute, sunt bune de savurat alături de cei dragi.