Rețetă de Chrusciki - Aripi de înger. Desert tradițional polonez adorat de cei mici
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 15.05.2022 la 20:38
Actualizat pe 15.05.2022 la 20:38
Acesta este un desert tradițional polonez, cu care cu siguranță nu vei da greș dacă aștepți musafiri sau pur și simplu vrei să pregătești o surpriză pentru membrii familiei tale. Este crocant și delicat și se topește în gură. Se prepară foarte rapid și nici nu ai nevoie de prea multe ingrediente.
- Sunt fabricate încă din Evul Mediu
- Cum să prepari aceste delicii
- Ingredientele de care ai nevoie
Poți păstra acest desert până la o săptămână, dacă este corect depozitat. Aceste mici delicii merită cu adevărat încercate!
Rețetă de Chrusciki - Aripi de înger
Se mai numesc faworki sau chrust. Faworki sunt bucăți de aluat crocante, care se topesc în gură, prăjite și ”stropite” cu zahăr pudră. Fabricate încă din Evul Mediu, aceste prăjituri ”aripi de înger” erau înainte servite numai la ocazii speciale.
Ingrediente:
- 5 linguri de frișcă
- 5 gălbenușuri
- 1/2 linguriță sare
- 50 g zahăr
- 1 esență de vanilie
- 300 g făină
- zahăr pudră
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Se bat gălbenușurile până în momentul în care se întăresc și se adaugă sare treptat, amestecând continuu. Se adaugă zahărul și vanilia, în timp ce se amestecă, iar ulterior frișca și făina, până se omogenizează.
În cazul în care observați că făina nu este suficientă, puteți mări dozajul. Aluatul obținut se pune pe un tocător și se acoperă cu un prosop de bucătărie curat, apoi se lasă 15 minute ”să se odihnească”.
Se frământă aluatul și se întinde într-o foaie foarte subțire, apoi se taie în dreptunghiuri egale. Se răsucesc și se prăjesc într-o baie de ulei până în momentul în care au devenit aurii. Se pudrează cu zahăr, opțional.
Citește și: Rețetă de tiramisu cu amaretti la pahar. Un desert delicios pentru zilele călduroase