Rețetă de clafoutis cu vișine. Desertul tradițional francez
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 26.05.2022 la 15:52
Actualizat pe 26.05.2022 la 15:52
Clafoutis cu vișine este un desert simplu țărănesc din regiunea Limousin din Franța. Ingredientele de bază sunt zahărul, ouăle, făina și fructele. Este unul dintre cele mai ușoare deserturi pe care le poți face, mai ales dacă ai vișine sau, după preferință, cireșe, la îndemână. Iată cum să îl prepari!
- Vișinele au un conținut scăzut de calorii
- Cel mai gustos desert cu vișine
- Rețeta tradițională franceză
Vișinele au un conținut scăzut de calorii și sunt pline de fibre, vitamine, minerale, nutrienți. Consumul de vișine poate ajuta, de asemenea, la reducerea inflamației, la protejarea sănătății inimii și la îmbunătățirea somnului.
Rețetă de clafoutis cu vișine
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cel mai delicios desert tradițional francez. Toți membrii familiei tale vor fi încântați!
Ingrediente:
- 900 g de vișine
- 5 ouă
- 125 g zahăr
- 125 g faină albă
- 300 ml lapte
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 praf de sare
- 20 g unt
- 1 lingură zahăr pudră
Mod de preparare:
Ouăle, extractul de vanilie, zahărul și sarea se pun într-un castron mai mare și se amestecă până când zahărul s-a topit în totalitate. Se adaugă făina și se omogenizează. Treptat, se adaugă și laptele.
Se unge o tavă cu unt și se tapetează cu zahăr. Se pun în tavă vișinele și se toarnă aluatul obținut. Se dă la cuptor timp de aproximativ 40 de minute la 180 de grade. După ce desertul s-a copt, îl lăsăm să se ”odihnească” timp de 10 minute.
Ulterior, putem presăra zahăr pudră pe deasupra și este gata de servit.
Citește și: Rețetă de coșulețe italienești. Un desert delicios pentru cei mici