Rețetă de compot de piersici. Un desert ideal pentru acest sezon
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 06.09.2022 la 23:44
Actualizat pe 06.09.2022 la 23:44
Toamna și-a intrat pe deplin în drepturi, iar gospodinele desăvârșite pregătesc preparate delicioase pentru a le pune în cămară și a le consuma la iarnă. Ei bine, dacă ai rămas în „pană” de idei cu rețetele pentru cămară, noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și gustoasă rețetă pentru compotul de piersici. Este un desert adorat de cei mici, dar și de adulți. Este gata în 30 de minute și ai nevoie de doar patru ingrediente. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat inedit pentru acest sezon!
- Cum se pregătește compotul de caise
- De ce ingrediente aveți nevoie
Dacă vrei să te bucuri de încă un preparat delicios pe care s-l așezi în cămară, dar nu mai ai idei, noi venim cu soluția și îți prezentăm rețeta de compot de caise. Este un desert extrem de delicios, care se poate consuma în orice sezon al anului și care se păstrează excelent peste iarnă. Suntem siguri că veți adora acest preparat! Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
Compot de piersici - rețetă
Ingrediente:
-5 kg de piersici
-1 kg de zahăr
-1 baton de vanilie
-3 litri de apă
Mod de preparare:
Se pune la fiert într-o oală apa, zahărul și batonul de vanilie. Se lasă pe foc până se formează un sirop. Între timp, se curăță piersicile, se taie în jumătate și se scot sâmburii, apoi se pun la fiert în sirop. Se dă focul la mic și se lasă pe aragaz până când piersicile s-au înmuiat.
Se toarnă compotul fierbinte în borcane sterilizate în prealabil. Borcanele se închid ermetic, apoi acestea se învelesc cu o pătură şi se lasă la răcit, până a doua zi. A doua zi se scot şi se pun la păstrat la loc răcoros, de preferat în cămară.
Citește și: Cum faci dulceață de caise întregi. Rețeta simplă și rapidă