Rețetă de conopidă la cuptor cu smântănă și cașcaval. Un preparat simplu și gustos, perfect pentru toamnă
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 16.09.2022 la 10:58
Actualizat pe 16.09.2022 la 10:59
Rețetă de conopidă la cuptor cu smântănă și cașcaval. Un preparat simplu și gustos, perfect pentru toamnă, pe care trebuie să îl încerci. Cu siguranță, întreaga familie se va bucura de acest fel de mâncare.
- Rețetă de conopidă la cuptor cu smântănă și cașcaval
- Un preparat simplu și gustos
Conopida este una dintre cele mai gustoase și sănătoase legume. Poate fi consumată și simplă, la abur, dar și în mai multe preparate. Rețetă de conopidă la cuptor cu smântănă și cașcaval. Un preparat simplu și gustos, perfect pentru toamnă.
Rețetă de conopidă la cuptor cu smântănă și cașcaval
Ingrediente:
- conopidă - cca. 600 g
- sare, piper
- 200 ml smântână (min. 20 % grasime)
- 50 g unt
- 100 g cașcaval ras
- 2 linguri de pesmet
Mod de preparare:
Se spală conopida cu apă rece. Se pune la fiert o oală cu 2 l de apă. Când apa începe să clocotească se pune conopida și se lasă la opărit 3 minute, nu mai mult!
După ce scoateți conopida din apă fierbinte, le puneți într-un recipient cu apă rece cu gheață, acolo unde o lăsați 2-3 minute, după care o puneți la scurs într-o strecurătoare.
Încingeți cuptorul la 180 C. Apoi ungeți tava în care vreți să gătiți conopida cu unt, după care o tapetați cu pesmet. Puneți conopida în for tavă, iar apoi turnați smântâna peste conopidă și puneți deaspura cașcavalul ras. Puneți apoi tava la cuptor pentru 20-30 de minute. Este gata atunci când cașcavalul s-a topit și s-a rumenit frumos.
După ce o scoateți din cuptor, e numai bună de servit. Poftă bună!
Citește și: Conopidă la cuptor. Mulți spun că este mai gustoasă decât carnea