Rețetă de cordon bleu de pui. Preparatul ideal pentru un răsfăț în familie
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 13.01.2024 la 11:49
Actualizat pe 13.01.2024 la 11:49
Cordon bleu este îndrăgit de multe persoane pentru combinația sa de gusturi. El se prepară simplu și este delicios. Se poate consuma alături de o bază alimentară, precum orez sau legume, astfel că masa este gata în doar câteva minute.
- Rețetă de cordon bleu din piept de pui
- Preparatul ideal pentru un răsfăț în familie
Cordon beu este un preparat delicios și se poate găti foarte simplu. Cu toate că există și în marile magazine, cel făcut în propria locuință va fi mult mai gustos pentru toată familia. Se poate consuma alături de alte ingrediente, precum orez, legume la grătar sau lângă o tocăniță simplă.
Ingrediente
- Piept de pui
- Șuncă
- Cașcaval
- Făină
- Ouă
- Pesmet
- Sare și piper
- Ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Pieptul de pui se taie în felii și se aplatizează între două folii de folie alimentară cu ajutorul unui ciocan de carne sau partea din spate a unei tăvițe.
Pe fiecare felie de piept de pui, așezați o felie de șuncă și câteva fâșii de cașcaval. Rulați fiecare felie astfel încât să înconjurați șunca și cașcavalul cu pieptul de pui. Fixați cu scobitori pentru a păstra forma.
Sărați și piperați fiecare rulou de pui înainte de a le trece prin etapele următoare. Treceți fiecare rulou prin făină, apoi prin ou bătut, și în final prin pesmet. Încingeți uleiul într-o tigaie adâncă la foc mediu. Asigurați-vă că uleiul este destul de încins, dar nu arde.
Prăjiți rulourile în uleiul încins până când devin aurii și pieptul de pui este gătit complet. Acest proces ar trebui să dureze aproximativ 5-7 minute, în funcție de grosimea rulourilor. Scoateți rulourile din tigaie și lăsați-le să se scurgă pe șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
După ce s-au scurs, îndepărtați scobitorile și serviți cordon bleu simplu și delicios alături de garnitura preferată sau o salată.