Rețetă de fursecuri cu lămâie. Deserturi pe care să-l prepari pentru cei dragi
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 16.05.2024 la 09:10
Actualizat pe 16.05.2024 la 09:10
Fursecurile se pot pregăti într-o mulțime de opțiuni, iar cele cu lămâie au fost câștigătoarele pentru această zi. Au un gust proaspăt și te vor face să te gândești la vara care se apropie. Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente simple, iar rezultatul va fi unul delicios, atât pentru tine, cât și pentru cei dragi.
- Rețetă de fursecuri cu lămâie
- Deserturi pe care să-l prepari pentru cei dragi
Se crede că fursecurile își au originea în Persia (Iranul de azi) în jurul secolului al VII-lea, după ce zahărul a devenit un ingredient comun în bucătărie. S-au răspândit în Europa prin intermediul comerțului și al războaielor. Se pot găti în numeroase combinații, iar rezultatul va fi delicios, de fiecare dată.
Dacă alegi să urmezi rețeta de mai jos, gustul va fi unul de senzație și te ve bucura de un desert simplu și fresh, ce te va duce cu gândul la vara care se apropie.
Ingrediente
- 200 g unt la temperatura camerei
- 150 g zahăr pudră
- 1 ou mare
- Coaja rasă de la 2 lămâi
- Sucul de la 1 lămâie
- 300 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- Un praf de sare
Mod de preparare
Preîncălzirea cuptorului: Preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Se începe cu prepararea aluatului. Într-un bol mare, mixează untul cu zahărul pudră până obții o compoziție cremoasă și pufoasă. Adaugă oul și continuă să mixezi până când este bine încorporat. Pune coaja rasă de lămâie și sucul de lămâie, amestecând bine.
Separat, într-un alt bol, amestecă făina, praful de copt și sarea. Încorporează treptat amestecul de făină în compoziția de unt și zahăr, mixând până obții un aluat omogen.
Folosește o lingură pentru a lua bucăți din aluat și formează biluțe de mărimea unei nuci. Așază-le pe tava pregătită, lăsând spațiu între ele pentru a permite fursecurilor să se extindă în timpul coacerii. Apasă ușor fiecare biluță cu dosul unei furculițe pentru a le aplatiza ușor.
Coace fursecurile în cuptorul preîncălzit timp de 10-12 minute sau până când marginile devin ușor aurii. Scoate tava din cuptor și lasă fursecurile să se răcească complet pe un grătar de răcire.
Următorul pas este unul opțional. Pentru un plus de aromă și un aspect mai festiv, poți să presari zahăr pudră peste fursecurile răcite sau să faci o glazură simplă din zahăr pudră amestecat cu puțin suc de lămâie și să decorezi fursecurile.
Vei avea nevoie de două ingrediente pentru glazură: 100 g zahăr pudră și 2-3 linguri suc de lămâie. Amestecă zahărul pudră cu sucul de lămâie până obții o glazură netedă. Toarnă sau unge glazura pe fursecurile răcite și lasă să se întărească înainte de a le servi.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de prăjitură cu cireșe și ricotta. Desertul perfect pentru acest sezon