Rețetă de pește cu unt și lămâie! E gata în 20 de minute și ai nevoie de doar câteva ingrediente

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 06.08.2023 la 10:54
Actualizat pe 06.08.2023 la 10:54
Astăzi, creștinii ortodocși sărbătoresc Schimbarea la față a Domnului. Este ziua în care se mănâncă pește, așadar noi îți propunem o rețetă rapidă și ușoară. E gata în doar 20 de minute și ai nevoie de doar câteva ingrediente.
- Cum să pregătești peștele rapid și ușor
- O rețetă care e gata în 20 de minute
- Ai nevoie de doar câteva ingrediente
Peștele este o proteină fantastică, cu conținut scăzut de grăsimi, de înaltă calitate, pe care să o adaugi la dieta ta. Așadar, dacă astăzi, în zi de sărbătoare, vrei să sevești pește la prânz sau la cină, noi avem rețeta perfectă pentru tine!
Rețetă de pește cu unt și lămâie!
Peștele cu unt de lămâie poate fi comandat de la restaurant, mai degrabă decât făcut acasă, pentru că oamenii tind să creadă că nu le iese la fel de bun. Noi vă propunem o rețetă ușoară de pește care poate fi servit și la prânz, dar și la cină. Acest preparat cu sos de unt și lămâie va fi gata în doar 20 de minute.
Ingrediente necesare:
- 4 file de pește alb ferm, de aproximativ 6 inci lungime, 1 inch grosime peste tot (codul, halibut sau mahi mahi sunt potriviți)
- 3 TB unt topit
- Sucul și coaja de la 1 lămâie medie
- ½ linguriță sare kosher, plus suplimentar după gust 1 lingurita boia
- 1 lingurita praf de usturoi
- 1 lingurita praf de ceapa
- ¼ lingurita piper negru proaspat macinat
- 3 TB ulei de măsline
- frunze de busuioc sau patrunjel proaspat tocate, pentru ornat si aroma felii suplimentare de lamaie pentru servire
Mod de preparare:
- Utilizează prosoape de hârtie pentru a usca bine excesul de umiditate din fileurile de pește. Acest pas este esențial pentru ca peștele să se rumenească frumos în tigaie - altfel, se va aburi în loc să se rumenească.
- Într-un castron, combină untul topit, sucul și coaja de lămâie și 1/2 linguriță de sare kosher. Se amestecă pentru a se combina bine.
- Într-un castron separat, combină 1/2 linguriță de sare kosher rămasă, boia de ardei, praf de usturoi, praf de ceapă și piper negru. Pune uniform amestecul de condimente pe toate părțile fileurilor de pește.
- Într-o tigaie mare și grea, la foc mediu mare, încălzește uleiul de măsline până se încinge. Odată ce uleiul sfârâie, gătește 2 fileuri de pește o dată pentru a evita supraaglomerarea (permite o rumenire uniformă). Gătește fiecare parte până când peștele devine opac, se simte oarecum ferm în centru și se rumenește, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte; stropește ușor puțin sosul de unt de lămâie în timp ce gătești. Ai grijă să nu gătești prea mult, deoarece aceasta va avea ca rezultat o textură mai tare.
Servește peștele cu sosul de unt de lămâie rămas, busuioc sau pătrunjel și felii de lămâie.
Citește și: Rețetă de sirop de mentă. Desertul pe care îl poți păstra peste iarnă