Rețeta de piure de cartofi a lui Florin Dumitrescu. Secretul pentru a obține un preparat pufos
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 21.11.2022 la 10:59
Actualizat pe 21.11.2022 la 10:59
Deși pare un preparat extrem de ușor de făcut, piureul de cartofi a dat, de-a lungul timpului bătăi de cap chiar și bucătarilor. Rețeta de piure de cartofi a lui Florin Dumitrescu. Care e secretul celebrului chef pentru a face ca această mâncare să aibă un gust de neuitat.
- Rețeta de piure de cartofi a lui Florin Dumitrescu
- Secretul pentru a obține un preparat pufos
Dacă vrei să îi impresionezi pe cei dragi cu o mâncare bună, și cu un piure pufos, noi îți prezentă, rețeta lui Florin Dumitrescu pentru a obține un preparat excepțional. Haideți să aflăm cum trebuie gătit piureul astfel încât să arate și să fie la fel de gustos ca cel preparat de celebrul chef.
Rețeta de piure de cartofi a lui Florin Dumitrescu
Ingrediente:
- 5-6 cartofi
- sare
- piper
- 300 ml lapte
- 100 g unt
Mod de preparare:
- pune o oală cu apă pe foc și adaugă puțină sare.
- curăță cartofii de coajă și taie-i în cuburi destul de mici, pentru ca ei să se fiarbă mai rapid. Atenție! Trebuie să îi puneți în oală atunci când apa atinge punctul de fiebere.
- În timp ce fierb cartofii, pune un alt vas pe foc, în care să adaugi laptele și untul. Amestecă până când cele două ajung și ele în punctul de fierbere și oprește focul.
- odată fierți cartofii, scurge-i de apă și sfărâmă-i cu ajutorul unei ustensile din bucătărie. Apoi, treptat, adaugă câte puțin din compoziția de lapte și amestecă cu ajutorul unui tel. Se pune atât de multă compoziție, în funcție de cât de moale și pufos vrei să obții piureul. Acesta se asezonează cu sare și piper după gust.
Poftă bună!
Citește și: Rețeta de friptură de miel a lui chef Florin Dumitrescu. Ce trucuri are bucătarul de la Chefi la cuțite