Rețetă de pizza de casă la tavă. Cum prepari cel mai delicios aluat pe bază de chefir
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 03.11.2023 la 09:22
Actualizat pe 03.11.2023 la 09:23
Pizza este un preparat nelipsit din casele românilor, mai ales în sezonul rece, când toată lumea își petrece timpul mai mult acasă. Se gătește repede, cu câteva ingrediente, și este de-a dreptul delicioasă. Rețeta de pizza de casă la tavă este ideală pentru cei care își doresc un preparat pentru serile cu cei dragi.
- Cum gătești cea mai delicioasă pizza
- Ingredientul care menține aluatul moale
Aproape toată lumea iubește pizza, însă mulți ezită să o gătească acasă de teamă că nu va avea același gust ca și cea de la restaurant.
Ei bine, o rețetă delicioasă vine în ajutorul lor. Are aluat din chefir și este o adevărată delicatesă, chiar și pentru cei care nu sunt fanii acestui preparat. De asemenea, este mult mai sănătoasă decât cea cumpărată.
Rețetă de pizza de casă la tavă
Pizza la tavă este un preparat care cucerește pe toată lumea și pe care nu trebue să îl ratezi, mai ales în sezonul rece. Se prepară foarte repede, din doar câteva ingrediente și un aluat pufos, de care te vei îndrăgosti instant. Un ingredient secret va menține aluatul moale, iar acesta nu se va întări nici la câteva ore distanță.
Ingrediente pentru aluat
- 2 ouă
- 1 linguriță de sare
- 500 ml de chefir
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță de zahăr
- 50 ml ulei
- 4 căni de făină
Ingrediente pentru topping
- 1 ardei gras verde
- O ceapă
- O roșie
- 500 grame de cârnați afumați
- 300 grame de mozzarella
Mod de preparare
Pentru început, se adaugă într-un bol chefirul, ouăle, zahărul, bicarbonatul de sodiu și uleiul și se amestecă împreună. Ulterior se adaugă și fâina, care se încorporează cu atenție, iar după ce aluatul este omogen, se scoate din bol.
Se pregătește o tavă cu hârtie de copt și se așează aluatul. Peste aluat se pune ketchup, ceapă, cârnați, ardei, roșii și mozzarella. Se bagă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius și se coace timp de aproximativ 30 de minute.
După ce trece de testul scobitorii și aluatul este suficient de rumenit, aceasta poate fi scoasă din cuptor și feliată, cât încă este caldă. Se poate servi la masa cu cei dragi, sau în timp ce te relaxezi privind un film. De asemenea, chefirul va menține aluatul moale și pufos.
Citește și: Rețeta simplă pentru cel mai pufos blat de pizza. Ingredientul secret care nu trebuie să lipsească